Annonce
Fredericia

Vi er forskellige, men fungerer alligevel godt sammen

Kirsten Nylander Thomsen (tv) er glad for sine medarbejdere med anden etnicitet end dansk som fx syrisk flygtning, Amina Jafaar. De er motiverede, og de fungerer godt i køkkenet, lyder det fra indehaveren.
Da Amina Jafaar første gang besøgte Lucullus Smørrebrød sammen med sin kontaktperson i Integrationsnet, vidste hun straks, at her ville hun rigtigt gerne arbejde.

- Det er en rigtig god arbejdsplads. Du får tak for dit arbejde, og min chef arbejder mindst lige så hårdt, som vi andre gør. Det har jeg stor respekt for, siger Amina Jafaar, 44 år, der oprindeligt er uddannet lærer og arbejdede som sådan i Afri Aleppo, indtil krigen brød ud, og hun måtte flygte med sin mand og fire børn i alderen 19, 17, 14 og otte år.

En gulerod foran

Aminas chef, Kirsten Nylander Thomsen, var slet ikke i tvivl, da Integrationsnet besøgte Lucullus Smørrebrød for at finde arbejde til to syriske flygtninge.

- Det er desværre sådan i dag, at der ikke står mange danskere i kø for at arbejde i et køkken. Til gengæld er der mange nydanskere, der gerne tager det arbejde, fordi de har en gulerod - at tjene deres egne penge - foran dem, siger hun.

Som virksomhedsejer er hun glad for at have flere etniciteter blandt sine medarbejdere. Der er nemlig læring at hente hos hinanden, mener hun.

- Vi er forskellige, men vi fungerer alligevel godt sammen. Jeg tror på, at det er vigtigt, at vi giver hinanden en chance, siger Kirsten Nylander Thomasen, og tilføjer:

- Vi har jo en god mulighed som arbejdsgivere at få flygtninge ind i virksomhedspraktik, hvor vi kan se, om de kan fungere, inden vi tilbyder dem fastansættelse.

Tal dansk!

For Amina Jafaar og hendes svigerinde, der også er ansat hos Lucullus Smørrebrød, har det sikret dem en 25 timers arbejdsuge frem til nytår. Fra januar skal der måske reguleres i antallet af timer, men med udsigt til, at timeantallet igen kan stige senere på foråret.

Eneste krav til de to syriske og den ene græske medarbejder hos Lucullus Smørrebrød er, at der tales dansk, mens de er på arbejde.

- Jeg har sagt til dem, at jeg ikke vil have, at de taler deres eget sprog her. De skal tale dansk, fordi de er her for at lære det, siger Kirsten Nylander Thomsen.

Amina Jafaar taler da også meget flot dansk efter blot tre år i landet, og hun er i det hele taget meget glad for Danmark, selv om hun savner sin familie i Syrien.

- Alt er godt i Danmark. Jeg kan især godt lide, at vi alle er lige i Danmark. Det er rigtigt godt, siger hun.

Også børnene er faldet rigtigt godt til i Danmark, hvoraf de tre yngste går i folkeskole, og den ældste datter læser på IB-School i Kolding.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce