Annonce
Læserbrev

Vi er til grin for egne penge i dén her sag

Hvorfor skal retssagen imod ham ikke foregå i de lande, hvor han har begået terrorhandlinger, tilmed handlinger hvor han faktuelt har kæmpet imod Danmark og danske sikkerhedspolitiske interesser?
Annonce

Læserbrev: Det krænker givetvis langt de fleste danskeres retsfølelse at fremmedkrigeren Ahmad Salem el-Haj nu er ankommet til Danmark og kræver lægehjælp, advokat, bolig og ikke mindst sociale ydelser.

Han valgte selv i 2013 at rejse til Syrien og tilslutte sig terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Statsministeren farer frem og harcelerer over, at fremmedkrigeren nu var på vej til Danmark, men alligevel lukker landets myndigheder ham ind i landet.

Fremmedkrigeren Ahmad Salem el-Haj har culpøst tilsluttet sig Islamisk Stat og begået terror og krigshandlinger i en årrække. Ja, han har bekæmpet demokrati, religionsfrihed og basale frihedsrettigheder, hvor han eksempelvis kræver en kalifat-stat baseret på sharialovgivning.

Oveni kommer der sikkert også snart et ønske om at hans hustru og to børn fra den Islamiske Stat også flyves herop og får opholdstilladelse her i landet.

Hvorfor skal retssagen imod ham ikke foregå i de lande, hvor han har begået terrorhandlinger, tilmed handlinger hvor han faktuelt har kæmpet imod Danmark og danske sikkerhedspolitiske interesser?

Et flertal i Folketinget vedtog i november at gøre det muligt at tage statsborgerskabet fra personer kategoriseret som fremmedkrigere, men DF stod nærmest alene i Folketinget med ændringsforslaget om, at man også skulle kunne fratage fremmedkrigere deres danske statsborgerskab - uagtet at de ikke har andre statsborgerskaber.

Den praksis er ikke uprøvet, da vi faktisk har mulighed for at fratage et statsborgerskab i dag, såfremt det er ansøgt og bevilliget på et svigagtigt grundlag. Den lov har været benyttet tre gange.

Desværre indtog såvel Venstre som Socialdemokratiet slapperlinjen og stemte imod DF's forslag til stramninger af loven omkring fremmedkrigere.

Så må vi opleve en så tåbelig situation, som den vi har nu, hvor vi tilmed risikerer, at der kommer flere hundrede fremmedkrigere og pårørende familier ind i Danmark.

Ja, vi skal ligefrem betale deres flyvebilletter, ophold og forplejning.

Vi er til grin for egne penge i dén her sag, hvor et flertal på Christiansborg åbenbart mener, at en 70 år gammel menneskerettigheds- og statsløsekonvention skal vurderes højere end rigets sikkerhed!

Hans Kristian Skibby. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Politikere undrer sig også efter Enhedslistens kritik: Hvor mange kommunale millioner er der sat af til folkeskolen?

Fredericia

Enhedslisten retter mistanke mod eks-borgmester og kommunaldirektør: Frygter udvalgssager er blevet fjernet og velfærdsbudget er pustet kunstigt op

Fredericia

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Fredericia For abonnenter

Skal jonglere mellem morhatten, lærerhatten og arbejdshatten: Mette føler ikke, hun slår helt til

Annonce