Annonce
Trekantområdet

Vi fortjener alle et værdigt ældreliv

Læserbrev: Vi følger i disse dage i medier videoer fra plejecentre i Danmark, hvor ældre lider omsorgssvigt. De viser en manglende kultur, hård tone, respektløshed, faglig sjusk og negativ kommunikation som påvirker os, og går lige i hjertet.

Det er ikke værdigt, og ikke noget plejesektoren kan holde til, eller er stolte af. Vi har dygtige medarbejdere og ledere der løber stærkt hver dag de går på arbejde, fordi de holder af de ældre, og af, at give den pleje og omsorg de har brug for.


Annonce

Det er ikke værdigt, og ikke noget plejesektoren kan holde til, eller er stolte af.

Gitte Frederiksen


Den debat vi har nu skal vi være åbne om, kun derved kan vi ændre på forholdende i Danmark. Penge alene gør det ikke. De der arbejder i plejesektoren skal have den respekt de fortjener, og vi bør i denne diskussion også se på om den uddannelse medarbejdere og ledere gennemgår løfter de kompetencer der er brug for, så det er de rigtige der kommer ind i faget. Vi kan heller ikke undgå, at se på det lønniveau ledere og medarbejdere arbejder under så det står mål med den store indsats de yder, og som vi alle stiller krav om de skal udføre, og som kræver gode arbejdsforhold og uddannelse.

Når jeg får henvendelser fra borgere om, at de ikke tør klage over deres kæres pleje, siger jeg hver gang, at det skal de, men gør det i en ordentlig tone. Vi kan altid blive bedre og dygtigere, det samme kan de pårørende. Det eneste jeg ikke ønsker med dette er, at der ansættes flere konsulenter og fageksperter.

Det vi har brug for efter de udsendelser vi har set handler også om almindelig sund fornuft, hvor kerneopgaven er, at give en god værdig pleje med respekt for et fag som jeg ikke mener får den ros og anerkendelse som jeg ved vores dygtige ledere og medarbejdere også fortjener. Jeg håber derfor vi kan få flyttet debatten ved at tage ved lære af de triste sager, så vi sammen får løftet plejesektoren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce