Annonce
Læserbrev

Vi har aldrig haft mere brug for at udvide E45 end nu

Når vi kan øge beskæftigelsen og på sigt give bedre forhold for bilister, familier og erhvervslivet i trafikken, så er der ingen tid at spilde.
Annonce

Læserbrev: Corona er det altoverskyggende problem i Danmark. Det er ikke til at komme udenom, men selvom alting virkede bedre, før virussen erklærede krig imod os, så må vi ikke glemme, at vi også havde problemer inden.

Her tænker jeg især på den daglige trafikprop på Østjyske Motorvej E45, som vi bør gå i gang med at udvide nu.

Hver dag bruger alt for mange danskere unødig lang tid på strækningen. I stedet for at arbejde eller bruge tid med familien sidder vi og blomstrer i vores biler, og den spildtid skal vi have gjort op med.

Derudover sinker trafikpropperne vores erhvervsliv.

Inden corona-krisen måtte nogle virksomheder sende transport tidligt afsted for at kunne levere på det aftalte tidspunkt. Det gav flere omkostninger til løn og større fragtpriser - og dermed en forringet konkurrenceevne.

Det er ingen tjent med, for en god konkurrenceevne giver flere arbejdspladser.

Presset på E45 er da også taget gevaldigt til over de seneste 10 år. Alt i alt er trafikken steget med ca. 30 pct. i perioden. Derfor har jeg længe været fortaler for at udvide E45, ligesom det også var en del af VLAK-regeringens infrastrukturplan i 2019.

Men den 110 mia. kr. store plan har den nuværende transportminister valgt at hælde ned ad brættet og starte helt forfra. Så det står hen i det uvisse, om E45 overhovedet bliver udvidet i denne regeringsperiode.

Men altså ikke, hvis det står til mig: Arbejdet skal i gang nu.

At udvide E45 er kun blevet vigtigere, nu hvor vi står i en krisetid og har brug for at sparke gang i økonomien.

Vi bør fremskynde gavnlige projekter, der kan give beskæftigelsen et boost. F.eks. har jeg været med til at lave en aftale om Landsbyggefonden, hvor flere projekter blev rykket frem, og jeg ser gerne flere initiativer af samme slags.

En udvidelse af motorvejen kan begynde allerede i år, og derfor er der ingen grund til at tøve fra politisk side. For de økonomiske udsigter er sorte, og vi er meget langt fra at overophede økonomien.

Vi skal huske på, at en udvidelse vil skabe jobs i flere sektorer. Her tænker jeg på de håndværkere, der rent fysisk skal anlægge de nye veje, men også rådgivere og ingeniører, som er nødvendige for at udbygge E45.

Når vi kan øge beskæftigelsen og på sigt give bedre forhold for bilister, familier og erhvervslivet i trafikken, så er der ingen tid at spilde.

For vi har aldrig haft mere brug for at udvide E45 end nu.

Mona Juul. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce