Annonce
Fredericia

- Vi har været bekymrede for Mathias - nu er vi stolte

Mathias Kronhoff-Hansen (th) sammen med sine gode kammerater i 6. Juli Garden. Han er stolt, når han trækker i den røde uniform og spiller på marchtromme. Det er hans forældre også. De havde på et tidspunkt deres frygt for, hvordan det ville gå deres rare og gode søn, som altid har troet det bedste om alle andre. Foto: Peter Leth-Larsen
Mathias Kronhoff-Hansen glæder sig til at spille marchtromme til sommerens danmarksmesterskaber i Vejen. Hans forældre er overbevist om, at 6. Juli Garden fik ham på rette spor.

Fredericia: Mathias var til sjov og ballade, da han var yngre. Han var også en godtroende dreng med blind tillid til kammerater - og lige lovlig nem at lokke til at være del af det forkerte selskab.

Hans forældre, Elin Isaksen og Tonny Kronhoff-Hansen, lægger ikke skjul på, at de har været bekymret for deres knægt. I dag er de pavestolte af sønnen.

Mathias Kronhoff-Hansen spiller marchtromme hos 6. Juli Garden. Han er i gang med at uddanne sig til lastbilchauffør, og han har en sød kæreste.

Annonce

Jeg er så glad for, at Mathias kom i den røde uniform. At han steg i graderne. Og at han nu også bliver lastbilchauffør.

Tonny Kronhoff-Hansen

Forkerte selskab

Men på et tidspunkt var det ved at gå skævt. Drengen var begyndt at komme meget i De Orange Haller. Han gik blandt andet sammen med en noget ældre kammerat. Hælervarer og stoffer fandtes også i miljøet. Det var en periode med søvnløse nætter og sug i maven, når telefonen ringede, for havde Mathias nu rodet sig ind i noget, han ikke selv kunne overskue?

De er overbevist om, at det var medlemskabet af 6. Juli Garden, som fik sønnen på ret kurs. Og ikke mindst den tidligere formand og nuværende formand for 6. Juli Gardens Venner, Sonja Christensens fornemmelse for, hvornår et barn eller en ung har brug for en hjælpende hånd.

- Sonja har en særlig evne til at aflæse, hvad børn og deres familier har brug for, siger Elin Isaksen.

Familien var på dette tidspunkt økonomisk trængt efter en periode med langvarig sygdom og ledighed. Det fornemmede Sonja Christensen, og ved hendes diskrete mellemkomst blev der anskaffet et fritidspas, så Mathias kunne fortsætte som medlem af 6. Juli Garden.

Garder for en dag

Medlemskabet går langt tilbage. Mathias stiftede som otteårig bekendtskab med 6. Juli Garden, da han var til "Garder for en dag". Året efter var han igen med til feriesjov-arrangementet, og det var tydeligt, at han var meget optaget af det. Da han kom hjem, trommede han med sine fingre på bordet ouverturen til Olsen Banden.

- Og vi havde egentlig troet, at han ikke havde en tone i livet, smiler hans mor, som fik sønnen meldt ind i garden.

Mathias var en dreng, der var gang i, og det kneb med at få øvet. Derfor tog det et par år ekstra i elevbandet, inden han kom i den røde uniform i 6. Juli Garden.

Sådan er det ikke i dag. Da vil han helst have styr på musikken, inden han skal med 6. Juli Garden ud at optræde.

Mathias Kronhoff-Hansen i samtale med en kammerat i kælderen, hvor de klæder om. Han nyder lige som de andre medlemmer af 6. Juli Garden at optræde for andre og at mærke, at det kan gøre folk glade. Men det allerbedste er nu kammeratskabet, forsikrer han. Foto: Peter Leth-Larsen

Mange oplevelser

Oplevelserne med 6. Juli Garden har været mange. Udlandsture og DM i 2017. Nu glæder han sig til DM for bygarder til sommer i Vejen.

- Det allerbedste er fællesskabet, erklærer han, der stadig godt kan li' at tromme med fingrene.

Det var da også lutter garder-kammerater, der var med, da Mathias for nylig holdt sin 18 års fødselsdag.

- Garden har betydet alt for Mathias. Han er blevet en del af et kammeratskab på tværs af alder og køn. Unge midt i 20'erne sammen med gardens yngste på syv-otte år er ikke noget særsyn, fortsætter hans mor, som glæder sig over, at der bliver slået hårdt ned på mobberi, og at det er naturligt for de store at hjælpe de små.

Drømme og applaus

Han er i dag med i det omfang, arbejdet tillader,. Det gælder lige fra modtagelse af krydstogtskibe, forårskoncert og til optræden i Odense, Herning og mange andre steder. Det kan godt være en smule surt, men det lønner sig, når passagerer på et helt skib klapper begejstret af 6. Juli Garden.

- Vi spillede også til chefens 70 års fødselsdag fortæller han stolt..

Lærepladsen hos Dueholm er også en del af fortællingen om Mathias, der har fået sin store drøm opfyldt. Han har altid villet være lastbilchauffør lige som sin far. Og nu bliver det også til noget, lige som han har fået sig en god kæreste.

Giver en hånd med

Hans forældre viser deres taknemmelighed over for 6. Juli Garden ved at give en hånd med, når det er muligt for dem. Elin bager gerne boller og kager til arrangementer og de længere udlandsture. De har hjulpet ved forskellige arrangementer, som garden tjener penge på. F.eks. var de med, da Kim Larsen spillede sin sidste koncert i Kastellet.

- Det bliver ikke meget større. De gør det bare så pissegodt, siger faren, som synes, at erhvervslivet er god til at støtte garden, og at garden er som en stor familie.

Taknemmeligheden fylder familiens lejlighed. De er så overstrømmende lykkelige for, hvordan sønnen, som de på et tidspunkt var meget bekymret for, har udviklet sig.

- Jeg er så glad for, at han kom i den røde uniform. At han steg i graderne. Og at han nu også bliver lastbilchauffør, siger Tonny Kronhoff-Hansen, mens Elin Isaksen og Mathias nikker.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce