x
Annonce
Læserbrev

Vi savner politisk åbenhed og opmærksomhed omkring teatrets økonomiske gøren og laden

Først og fremmest er vi i SF Fredericia stærkt forundrede og forargede over endnu et ledelsesmæssigt svigt fra bestyrelsen i styringen af økonomien. Vi finder det dybt kritisabelt, at der er et enormt merforbrug ud over budgettet.

Læserbrev: Det er en tragedie for Fredericia, at Fredericia Teater nu lader tæppet falde og lukker.

Størst er tragedien naturligvis for teatrets dygtige ansatte, der i en tid med coronavirus er nødt til at kæmpe for at komme nogenlunde ud af situationen og finde nye job i en branche, der lider meget i disse tider.

Det er sørgeligt for de mennesker, som så frem til "Shu-bi-dua The Musical 2.0", "She Loves You" og mange flere fantastiske forestillinger i teatersalen fremover.

Det er også alvorligt for de mange restauranter, der mister endnu mere på sigt.

Byen mister en del af sin identitet. Teatret blev en motor for bylivets udvikling.

I SF Fredericia er det disse bekymringer, der fylder lige nu. Men også en række spørgsmål og frustrationer.

Da SF sad i byrådet, bakkede vi op om teatrets kunstneriske udvikling, men pressede også på for at få styrket den økonomiske ledelse.

Vi ved og anerkender, at kvalitet i kulturtilbud er dyrt, men vi accepterer ikke en uansvarlig omgang med pengene.

Først og fremmest er vi i SF Fredericia stærkt forundrede og forargede over endnu et ledelsesmæssigt svigt fra bestyrelsen i styringen af økonomien. Vi finder det dybt kritisabelt, at der er et enormt merforbrug ud over budgettet.

Lige nu er der politisk kø ved håndvasken, og det er svært at få et svar på, hvordan byrådets to medlemmer i teatrets bestyrelse har ageret i denne sag.

Teatret modtog for nylig endnu en stor økonomisk håndsrækning fra kommunen. Økonomiudvalget, hvor de to udpegede i øvrigt også sidder, spillede en hovedrolle i denne hjælpeaktion. Hvad har de og det øvrige byråd gjort for at følge med i teatrets økonomi?

Vi savner politisk åbenhed og opmærksomhed omkring teatrets økonomiske gøren og laden.

Hvor hårdt kommer konkursen til at ramme kommunen økonomisk? Hvem tager regningen, og hvad kan vi så ikke bruge kommunale midler på?

Coronavirussen sætter os alle i en svær situation, men den bærer ikke hele skylden for teatrets konkurs.

Kommunen har skudt mange millioner i projektet, og med teatrets succes og opbakning burde det kunne klare sig igennem et uvejr og dårlige besøgstal i en periode. Der bør gå mere end en uge af en "lukning", før en konkursbegæring er en realitet.

Når hverdagen igen melder sig, vil vi i SF kæmpe for to ændringer i forhold til teatret:

At offentligheden får indblik i forholdene omkring teatrets økonomi og lukning.

At vi sammen i Fredericia får lagt en plan for, hvordan vi får genopbygget vores teater på bæredygtige økonomiske vilkår, med gode rammer for at vise alt det, Fredericia Teater kan og har at byde ind med af kreativitet og dygtighed.

Per A. Moos Laursen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Mor Mette lettede på låget i en svær tid

Hov, sagde mor Mette lige, at de snærende bånd om vores hverdag løsnes en smule efter påske - hvis vi ellers opfører os ordentligt? Indrømmet. Det havde jeg ikke gættet. Ved en række af de øvrige pressemøder var hovedingredienserne sevet ud på forhånd. Denne gang troede jeg, at vi mest skulle ha' en statusrapport - en mellemregning. Bevares, det var stille jubel, og det var tydeligt, at statsministeren - der lagde nye alen til sin formidable kommunikation under coronakrisen - var ude i en verbal linedans. Ja, I gør det godt derude, men hold for alt i verden stilen - og afstanden. Ellers hives tæppet væk under forårsløfterne. Først gulerod, dernæst svirp med pisken. Nøjagtig som sundhedsminister Magnus Heunicke oplever et par gange om ugen, er det svært at sige noget klogt, når Mette Frederiksen har rullet sig ud, så herfra blot den klare opfordring: Lyt til statsministeren! En anden af dagens nyheder understreger pointen: Coronakrisen er ikke "kun" livsfarlig for ældre og kronisk syge, som mange har beroliget sig med. - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator, skrev ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus i et opslag på Facebook. Bom! Unægteligt en øjenåbner. Hvis nogen var i tvivl: Det her berører os alle. Er du mere til ekspertudsagn end ministeropfordringer, er det bare at skrue op for volumeknappen, når direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen taler til nationen. Nok har han skævt nakkehår efter sit forsøg på at klippe sig selv, men retorikken står - stadig - snorlige. Han bli'r svær at slå i kampen om titlen som årets dansker. Og var rynkerne i Brostrøms pande ikke lidt mindre markante denne mandag? Vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu, men det var svært at undertrykke et smil, da cheferne for det hele havde talt. En vittig sjæl spurgte på et af de sociale medier, om køerne mon ville stå og kigge på os mennesker, når vi kåde og jublende bliver lukket på græs. De skal være velkomne!

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce