Annonce
Debat

Vi ser en lukkethed, der skriger mod himlen

Jan Filbært. Pressefoto

Læserbrev: Tavshedspligt og aktindsigt.

Disse to ord har været brugt et utal af gange gennem det sidste halvandet år i Fredericia kommune.

Borgmestersagen og nu ADP-sagen skriger på åbenhed, men næsten alle i byrådet har lystigt taget de to ord i brug for at dække sig ind.

Annonce

Vi skal selvfølgelig altid passe på med at dømme, før dommen er afsagt, men i de to sager er der så mange ting, der peger mod uregelmæssigheder, at det skriger mod himlen, at det ikke er et samlet byråd, der ønsker, at Fredericias borgere får en ordentlig orientering omkring, hvor byen står.

Det, der undrer endnu mere, er, at nogle af byrådets medlemmer her under hr. Karsten Byrgesen, nærmest i nedladende vendinger har ytret sig overfor bl.a. fru Cecilie Roed Schultz, der har ønsket åbenheden, at det er spild af byrådets tid og resurser at diskutere sådanne forslag.

Man kan til dels have respekt for hr. Christian Jørgensen, som har en plads i ADPs bestyrelse, at han ikke ønsker åbenhed, for hvem vil da være med til at save den gren over, man selv sidder på, men at hr. Karsten Byrgesen, der ellers altid er moralens vogter og selv vores første viceborgmester, fru Susanne Eilersen, der over for pressen har tilkendegivet, at hun over for den tidligere borgmester skulle have givet udtryk for, at der meget gerne måtte komme mere information fra bestyrelsesmøderne i ADP, ikke vil være med til at stemme for et forslag, der gør det muligt at søge aktindsigt, skriger til himlen.

Man kan til dels have respekt for hr. Christian Jørgensen, som har en plads i ADPs bestyrelse, at han ikke ønsker åbenhed, for hvem vil da være med til at save den gren over, man selv sidder på?

Enhedslisten Fredericia har lagt et lille videoklip op, hvor byens borgere kan se med alt tydelighed, hvordan de nævnte personer udtaler sig.

Det videoklippet også viser er den meget nedladende holdning, der er til det forslag, som fru Cecilie Roed Schultz på vegne af Enhedslisten fremlægger. Hvis det er den måde, man som borgernes repræsentanter fremstår på møderne, ja, så kan det vel ikke komme bag på nogen, at byen er, hvor den er. Det er i alt sin enkelthed mangel på respekt for forslagsstilleren og borgerne i byen.

Det er med stor glæde, at partier uden for det nuværende byråd, det være sig SF og de konservative, støtter op om Enhedslistens forslag. Byens borgere har krav på at vide, hvad pengene går til, og krav på at vide, at alle folkevalgte lever op til det, de skal, og ikke blindt stoler på, at andre lystigt forvalter byens penge på må og få.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Debat

10 organisationer i fælles opfordring: Vis grønt lokalt lederskab nu

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Annonce