Annonce
Debat

Vi skal bekæmpe sexchikane ved at snakke åbent om det

Jan Søe Dybdal. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: For nylig har Ledernes Hovedorganisation udstedt et løfte om nultolerance over for sexchikane, og allerede nu har flere end 4400 ledere været inde på Ledernes hjemmeside og skrive under på løftet.

Det siger mig, at lederne er klar til at løfte deres ansvar og gå forrest i kampen mod sexchikane på arbejdspladsen.

Men uanset hvor meget ledere og medarbejdere forebygger seksuelt krænkende adfærd, så kan det alligevel forekomme.

Derfor er det helt centralt, at vi ikke gemmer det væk, men derimod hiver det frem i lyset, hvis det sker.

Det er vigtigt, at vi ser løftet om nultolerance som et stærkt første skridt, og nu er det helt afgørende, at vi får det ud at leve i virksomhederne og bakker løftet op med handling.

Det skal ske ved, at vi alle bryder tabuet og tør tale højt om sexchikane på arbejdspladsen, så ingen er i tvivl om, hvor grænsen går.


Ledere skal naturligvis altid have en dør stående åben, men nu er tiden inde til, at lederne også går ud ad døren, lægger op til dialog og snakker med medarbejderne. Ingen må være tvivl om, hvor de kan gå hen, hvis de oplever, at de selv eller andre udsættes for krænkende adfærd.

Jan Søe Dybdal


Ledere skal naturligvis altid have en dør stående åben, men nu er tiden inde til, at lederne også går ud ad døren, lægger op til dialog og snakker med medarbejderne.

Ingen må være tvivl om, hvor de kan gå hen, hvis de oplever, at de selv eller andre udsættes for krænkende adfærd.

For selvom oplevelser af sexchikane er en ubehagelig snak at skulle tage, så bliver vi nødt til at tale om det, før vi kan ændre på kulturen - og jo hurtigere vi siger fra, jo hurtigere kan vi gøre noget.

Det kræver mod, og det kræver god ledelse og gode ledere, der træder i karakter og går forrest.

Vi skal gøre det legitimt at tale højt om sexchikane - og gøre det til noget, som vi alle trygt kan sige fra over for uden at frygte for job, karriere eller fordomsdomsfulde blikke.

Des mere vi taler om, at det ikke er okay at krænke eller udøve seksuel chikane, des hurtigere kommer vi det uvæsen, som sexchikane er, til livs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Fredericia For abonnenter

Ejendomsmægler: I har grund til at frygte for huses værdi, hvis Rema-kunder skal køre på jeres vej

Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Annonce