Annonce
Debat

Vi skal ha' skabt tryghed for seniorerne

På kant: Pyyha, så er valget overstået, og det er på flere måder blevet sommer. Efter ugers intense debatter besluttede vælgerne at give Danmark en mere rød og grøn retning, og tak for det. Centrum-venstrefløjen blev stærkere og liberalisterne lammetævet. Det giver håb til mange, især de glemte og klemte på kanten af arbejdsmarkedet og på bunden af samfundet.

Stemmerne er talt op, men opgaven om at række de nedslidte en hjælpende hånd ligger stadig lige foran os. Det skal løses, og helst inden Folketinget allerede til næste år stemmer om yderlig forhøjelse af pensionsalderen.

Til din sidste arbejdsdag skal du medbringe et bundt tørt brænde, brændvæske og tændstikker. Efter fyraften kan du gå direkte til forbrændingen, for du er så gammel og nedslidt, at du når ikke at opleve tilværelsen som pensionist. Helt så galt er det ikke, men det er slemt nok.

Titusinder af lønmodtagere er utrygge og usikre på, om de kommer i klemme i døren på vej ud af arbejdsmarkedet. Efter år med slid på kroppen gennem hårdt fysisk arbejde, eller slid på det mentale overskud gennem en stressende hverdag sidder mange bange tilbage, fanget i en fysisk, økonomisk og arbejdsmæssig musefælde. Tak for indsatsen, du gamle. Velbekomme, men det er bare ikke i orden.

En ny regering og en ny retning for Danmark skal give tryghed og social retfærdighed, også til seniorerne.

Karsten Hønge
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce