Annonce
Læserbrev

Vi skal sætte klogt ind overfor fartoverskridelser

Med regeringens forslag frygter jeg, at man sender nogle mennesker, som aldrig tidligere er straffet, men som begår en meget stor fejl, i fængsel. Er det mon helt klogt? Jeg er usikker.
Annonce

Læserbrev: Regeringen har foreslået, at man skal straffes med fængselsstraf for at køre for stærkt.

Hastigheder på over 200 km/t skal fremover udløse 20 dages fængsel og frakendelse af kørekortet i tre år. Det samme skal overskridelser på 100 pct. og mere end 100 km/t.

Der er ingen undskyldninger for at køre meget for stærkt. Som i overhovedet ingen. Man sætter både sit eget og andres liv på spil.

Og kører man mere end 200 km/t, er det ikke, fordi man går i tunge sko. Så ved man godt, man kører meget for stærkt. Derfor er en fængselsstraf et udmærket signal.

Der er sådan set heller ingen undskyldning for, at man kører mere end 100 km/t i en byzone. Men der er forskel på, hvornår der er tale om vanvidskørsel, og hvornår der er tale om en grov fartoverskridelse.

Kører man 100 km/t inde i Esbjerg i tæt bebyggelse, ved man godt, det er farligt. Men i Syd- og Sønderjylland kører man igennem mange små byer, og det er nok ikke en helt utænkelig situation, at et byskilt kan være placeret et godt stykke efter byens ophør, så man fejlagtigt kan tro, at man nu må køre 80 km/t.

Kører man så her tilmed for stærkt, ja, så ryger kørekortet altså i tre år, og turen går i spjældet.

Vi skal ikke tolerere fartoverskridelser - det skal have konsekvenser. Jeg hejser altså lige et flag alligevel. Med regeringens forslag frygter jeg, at man sender nogle mennesker, som aldrig tidligere er straffet, men som begår en meget stor fejl, i fængsel.

Er det mon helt klogt? Jeg er usikker.

Vi skal sætte klogt ind overfor fartsynderne, og fartoverskridelser skal have konsekvenser. Vi skal ramme de få, brodne kar hårdest, ikke de mange, velfungerende mennesker.

Som minimum bør afsoningen af de 20 dages fængsel så ske med fodlænke. Det giver mulighed for at lave en vurdering af den enkeltes personlige forhold.

Er der tale om en person med mange lovovertrædelser i trafikken i bagagerummet, vil det være OK at køre direkte i fængsel.

Dummer man sig for første gang, kan vi sætte fodlænken ind, så en social deroute undgås.

Karina Lorentzen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

FC Fredericia For abonnenter

Nu kan FC Fredericia vinde de kampe, som de aldrig vinder

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce