Annonce
Fredericia

Video-debat: - Stort set ingen flygtninge er kommet hjem igen de sidste 30 år

Flygtninge skal hjem og være med til at bygge deres eget land op igen, mener DF's Susanne Eilersen, som ser paradigmeskiftet som en stor fordel. Se, hvad Karina Lorentzen (SF) og Rasmus Vestergaard Madsen (Enhedslisten) svarer i denne videodebat om udlændinge.

Fredericia: Paradigmeskiftet er et vigtigt fremskridt i dansk udlændingepolitik.

Det fastslår Dansk Folkepartis Susanne Eilersen i en videodebat med Rasmus Vestergaard Madsen fra Enhedslisten og Karina Lorentzen fra Socialistisk Folkeparti. Det sker i en videodebat med tre folketingskandidater, som Fredericia Dagblad optog på Urbania Street Food op til folketingsvalget 5. juni.

- Stort set ingen flygtningen er kommet hjem igen de sidste 30 år, siger Susanne Eilersen.

Hun mener, at flygtninge skal tage en uddannelse og bruge den i hjemlandet, når det igen er sikkert. Men Rasmus Vestergaard Madsen er uenig.

- I sætter en lang række mennesker i en meget sårbar situation. De ved ikke, om de skal tilbage til et usikkert land, eller om de får lov til at blive, siger han.

Karina Lorentzen (SF) erkender, at der er begået fejl gennem mange års integration, men at man nu er på rette spor.

Kandidaterne debatterer også usikre boligområder, grænsekontrol og kvoteflygtninge i løbet af de godt 19 minutter samtale.

I alt ni politikere er med i Fredericia Dagblads videodebatter med emnerne udlændinge, nedslidning og klima.

Din stemme - dit valg

Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet dækker valgkampene til EU- og folketingsvalg. Denne gang med ekstra kræfter. Vi har takket ja til 75.000 kroner i økonomisk støtte til dækningen af begge valg. Støtten kommer fra demokrati- og borgerudvalget i Fredericia Byråd.

Vi har taget imod støtten, da vi ser det som en af vore vigtigste opgaver at være medvirkende til, at flest mulige fredericianere går i stemmeboksene på bedst muligt oplyst grundlag.
Vi har som et ufravigeligt krav naturligvis betinget os fuld redaktionel frihed i forhold til, hvilken dækning vi laver ud fra støtten. For at tydeliggøre det for læserne er den redaktionelle dækning, der er økonomisk støttet, tydeligt markeret med en særlig grafisk opsætning i printudgaverne af Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet.

Udlændingepolitikken er alt for stram, mener Enhedslistens Rasmus Vestergaard Madsen. Se, hvad Susanne Eilersen (DF) og SF's Karina Lorentzen (til venstre) svarer i denne videodebat. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce