Annonce
Fredericia

Video-debat: Vi kan ikke tømme kassen, fordi vi vil have grøn omstilling

Kan man gå for hurtigt frem med klima-indsatsen? Og skal vi stoppe med at se Netflix? Det diskuterer tre lokale Folketingskandidater i denne valg-debat på Urbania Street Food.
Annonce

Fredericia: Skal vi bruge 20 milliarder om året på den grønne omstilling?

Det mener Alternativets Søren Haastrup fra Fredericia, som stiller op til Folketingsvalget. Men han møder modstand i debatten, som Fredericia Dagblad optog på Urbania Street Food ved at anderledes debatmøde op til folketingsvalget 5. juni.

- Vi kan ikke tømme kassen, fordi vi vil have grøn omstilling, siger Tobias Jørgensen fra Venstre.

Han mener, at den grønne omstilling skal gå hurtigt, men først når teknologien er klar. Og han vil have lov til at se Netflix med god samvittighed, selvom det også sætter et klimaaftryk.

Men vi kan ikke bare vente, påpeger den radikale kandidat Nanna Nørholm. Det offentlige skal også have en grøn bundlinje, når der udbydes opgaver. Økonomien er ikke den eneste faktor.

- Ellers rykker det bare ikke, lyder det fra Nanna Nørholm i debatten på knap 16 minutter.

I alt ni folketingskandidater deltager i Fredericia Dagblads video-debatter, hvor der også diskuteres nedslidning og udlændinge.

Din stemme - dit valg

Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet dækker valgkampene til EU- og folketingsvalg. Denne gang med ekstra kræfter. Vi har takket ja til 75.000 kroner i økonomisk støtte til dækningen af begge valg. Støtten kommer fra demokrati- og borgerudvalget i Fredericia Byråd.

Vi har taget imod støtten, da vi ser det som en af vore vigtigste opgaver at være medvirkende til, at flest mulige fredericianere går i stemmeboksene på bedst muligt oplyst grundlag.
Vi har som et ufravigeligt krav naturligvis betinget os fuld redaktionel frihed i forhold til, hvilken dækning vi laver ud fra støtten. For at tydeliggøre det for læserne er den redaktionelle dækning, der er økonomisk støttet, tydeligt markeret med en særlig grafisk opsætning i printudgaverne af Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet.

Der skal gøres noget for klimaet, men hvor hurtigt skal vi handle? Det debatterer Nanna Nørholm (R) Tobias Jørgensen (V) og Søren Haastrup fra Alternativet i denne video. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce