Annonce
Kultur

Video: Pegasus er landet - bringer både glæde og sorg hos konstitueret teaterchef

Bjørg Gamst, der er konstitueret teaterchef for Fredericia Musicalteater, havde det ambivalent, da pegasus-figuren blev taget ned ved teatrets hovedindgang. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Torsdag landede pegasus-figuren, som tidligere har været symbolet på Fredericia Teater. Det vækkede følelserne hos den konstituerede teaterchef, der ser tilbage på gode minder og frem til samme.

Fredericia: Pegasus kæmpede med både hove og vinger, da kranen ikke ville makke ret. Men omkring klokken13.30 torsdag landende den mytologiske hest, der har været symbolet på Fredericia Teater.

Blandt de få beskuere var Bjørg Gamst, der er konstituerede chef for det nye teater, Fredericia Musicalteater. For hende var det en ambivalent følelse at se pegasus-figuren lande.

- Jeg er helt vildt glad for, at vi har fået et nyt teater, men det bringer alle følelserne op, fra dengang det gamle teater gik konkurs. Samtidig er det jo en glædens dag, for det sætter et skel, sagde hun efter, at figuren blev taget ned.

Sådan så det ud, da pegasus landede:

- Som nyt teater er det klart, at vi ikke skal have det gamle logo hængende, men jeg har også følelser for det, der var, og som jeg var en del af det dengang. Derfor er det både sorg og glæde blandet sammen på én gang, sagde Bjørg Gamst, der var berørt af situationen.

Annonce

Lang to-do-liste

Ifølge den konstituerede teaterchef har Pegasus-figuren haft sin plads over hovedindgangen siden 2011. Den har stået som symbolet på Fredericia Teater og har haft en central rolle i teatrets markedsføring. Fremover bliver det et andet symbol, der skal være varetegnet. Der er dog også andre ting at se til for musicalteatret.


Jeg er helt vildt glad for, at vi har fået et nyt teater, men det bringer alle følelserne op, fra dengang det gamle teater gik konkurs. Samtidig er det jo en glædens dag, for det sætter et skel.

Bjørg Gamst, konstitueret teaterchef for Fredericia Musicalteater


- Der kan godt være en tro om, at vi bare kan starte op fra dag 1, når vi overtager inventaret og flytter ind, men sådan er det slet ikke, for det er en ny virksomhed. Det skal laves alt fra nye vedtægter til cvr-nummer, bankforbindelser, internet og computere skal op at køre. Der er helt vildt meget at tage hånd om. Deriblandt skal vi også skal have lavet nyt logo, men det er en af mange ting, som står på to-do-listen, forklarer Bjørg Gamst.

Hør her, hvordan Bjørg Gamst har det med at pegasus-figuren er blevet taget ned:

Selvom hun ser tilbage på gode oplevelser gennem 13 år i teatret, ønsker hun også at se fremad.

- Med den ene store oplevelse efter den anden vækker det fantastiske minder lige nu. Det håber jeg også på, at vi også får i fremtiden, sagde hun og rettede sig selv.

- Det er jeg sikker på – og det er dét, vi skal arbejde på nu, sagde Bjørg Gamst.

Hvem ved? Måske flyver føniksfuglen til Fredericia Musicalteater.

Det var Thomas Stjernholm (forrest) og Jeppe Løwe Hansen fra Fredericia Kommune, som stod for arbejdet med at tage pegasus-figuren ned. De to servicemedarbejdere havde ikke de store følelser forbundet med nedtagningen af figuren. Til gengæld er de klar, når eller hvis et nyt logo skal sættes op. - Nu lukker man et kapitel, men så begynder et nyt, sagde Jeppe Løwe Hansen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Så er pegasus landet, og Thomas Stjernholm kan overdrage pegasus-figuren til Bjørg Gamst. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Foruden pegasus-figuren blev foliet over bibliotekets hovedindgang også pillet ned. Dette vakte dog enkelte problemer, da nogle af ruderne var flækket bag foliet på grund af varmespændinger, fortalte Thomas Stjernholm og Jeppe Løwe Hansen. Derfor pryder enkelte skuespillere fra det tidligere teater - deriblandt Bjørg Gamst der ses yderst til venstre - fortsat foliet lidt endnu.  Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce