Annonce
Alarm 112

Se videoen: Virksomhedsbrand tiltrak stort publikum

22 brandfolk var i sving for at slukke branden på Nørrebrogade 135 i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Røgsøjlen på den klare himmel, sirener og blå blink lokkede over hundrede tilskuere til Nørrebrogade sent fredag eftermiddag.

Fredericia: Kort før klokken 17:30 fredag udbrød der brand i ejendommen Nørrebrogade 135 i Fredericia, der rummer flere virksomheder.

Flammerne stod op gennem taget, da brandvæsenet nåede frem, og adskillige ekstra brandslukningskøretøjer og mandskab måtte tilkaldes, mens politiet måtte holde tilskuere og presse på afstand - dels for at give plads til beredskabsarbejdet og dels for at undgå fare ved eventuelle eksplosioner fra den brændende bygning.

Langs Nørrebrogade holdt parkerede biler, og familier med børn og hunde så på og gættede på brandårsager. De mange tilskuere holdt sig på afstand og fulgte politiets ansvisninger, så brandvæsenet kunne komme til.

Ifølge brandvæsenet kom ingen noget til ved branden.

- Det første, vi fik at vide, da vi ankom, var, at alle var nået ud, siger operationschef Erik Eg til Fredericia Dagblad. Han tør ikke gætte på en brandårsag.

Klokken 19 var branden under kontrol. Blandt andet på grund af effektiv brandmur inde i bygningen, som forhindrede ilden i at løbe videre. Men alt på den brændte side er ødelagt.

I alt 22 brandfolk var i aktion med to sprøjter, tre tankbiler, en lift og en såkaldt brandcontainer, der bruges, når røgdykkeres iltflasker skal genopfyldes.

En brandmur - eller brandsektion, som brandvæsenet kalder dem - forhindrede ilden i at brede sig til den ene ende af bygningen, inden brandfolkene fik bugt med den. Foto: Peter Friis Autzen
Røgsøjlen var synlig på kilometers afstand. Foto: Peter Friis Autzen
Brand på Nørrebrogade i Fredericia fredag 5. marts. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Onsdagens coronatal: Hannerup sogn alarmerende tæt på nedlukning

Annonce