Annonce
Middelfart

Vidner til bådeksplosion: Mænd blev kastet fire-fem meter op i luften

Bunden var revet af den næsten nye rib-båd ved eksplosionen 600 meter fra land. Civile trak flåden og de kvæstede mænd i land, mens Trekantbrands mandskab fik trukket den ødelagte båd til Nyhavn i Middelfart. Foto: Henrik Larsen

Da en helt ny gummibåd eksploderede på Lillebælt lørdag eftermiddag, var det så voldsomt, at de to mænd ombord blev slynget højt op i luften. Nu skal Søfartsstyrelsen undersøge båden og forsøge at finde årsagen til eksplosionen.

Lillebælt: Der var masser af både på vandet for at hygge sig og lytte til musikken fra Rock under Broen lørdag, da der lød et brag. En helt ny såkaldt rib-båd - en stor gummibåd med en kraftig motor - eksploderede 500-600 meter fra kysten, og de to brødre ombord på 48 og 50 år blev ifølge øjenvidner kastet fire-fem meter op i luften.

Trekantbrand i både Fredericia og Middelfart blev alarmeret. I Fredericia fik man sat redningsflåden SIF i vandet, mens brandfolk fra Middelfart kørte til Strandvejen, hvor man havde fået fragtet de kvæstede sejlere ind.

- En civilbåd var sejlet ud til den eksploderede båd, men man kunne ikke få de to kvæstede personer op i båden. Det var to fuldvoksne mænd. Han sprang selv i vandet og fik de to mænd til at holde ved gummibåden, som så blev trukket ind til land, forklarer indsatsleder Per Møller Jensen.

På land stod ambulance, akutlæge og beredskab klar til at tage imod de kvæstede og chokerede sejlere.

- Da vi kom frem med SIF, var de ved land, så vi tog i stedet og trak gummibåden om til Nyhavn, hvor politiet ville sørge for at få den på land, siger Per Møller Jensen, som ikke vil gisne om, hvad der har været årsag til eksplosionen i den nye båd.

- Men de vidner, vi talte med, fortalte, at mændene var blevet kastet fire-fem meter op i luften. Og vi taler om granvoksne mænd på omkring 100 kg, så det har været meget voldsomt, siger Per Møller Jensen.

Politikommisær ved Fyns Politi, Jens Friis Christensen, fortæller mandag, at de to brødre pådrog sig skader på benene, primært på ankler og fødder, sandsynligvis i forbindelse med trykket under eksplosionen.

Annonce

Politiet ser på årsagen til eksplosionen, men det har været voldsomt, når de to kraftige mænd blev kastet fire-fem meter op i luften.

Indsatsleder Per Møller Jensen

Begyndte at synke

Inden politiet nåede at få materiel frem, der kunne hale den tunge båd op af havnen, begyndte den at synke.

- Jeg fik rekvireret både den kran, vi har i Fredericia og i Middelfart, for at sikre båden, og vi fik lagt flydespærre ud, så der ikke skete forurening med olie og benzin i havnebassinnet, indtil politiet fik løftet båden af vandet. Det er den nu, og nu skal politiets undersøgelser vise, hvad der gik galt, siger Per Møller Jensen.

Politikommisær Jens Friis Christensen fra Fyns Politi fortæller, at båden mandag er blevet overdraget til Søfartsstyrelsen, som nu skal undersøge den grundigt og forsøge at finde årsagen til eksplosionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce