Annonce
Fredericia

Vidste du det om Thomas Bankes hold?: De er de bedste af de bedste

- Der er ikke noget, der er mere bekræftende end at arbejde sammen med andre mennesker i en fælles retning, og så det begynder at fungere. Det gælder i alle fællesskaber. Hvis man har en fælles platform, man står på, så kan det godt være, den gynge en gang i mellem, og så formår man at stabilisere den. Det er jo det, der sker på et fodboldhold i en kriseperiode, som man spiller sig ud af, siger Thomas Banke. Foto: Peter Leth-Larsen

1. De største talenter er samlet

Det ungdomshold, som Thomas Banke træner, består af spillere fra årgang 2000 og 2001. Holdet spiller under navnet FC Fredericia, men holdet er en overbygning mellem Fredericia fF, Fredericia KFUM, Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening og Taulov/Skærbæk IF.

Holdets trup udgøres af 20-23 spillere af de bedste spillere fra de fire klubber samt andre talenter fra lokalområdet.

Udover Thomas Banke er der tilknyttet to assistenttrænere til holdet.

Annonce

2. Ligger nummer et

Holdet fører deres pulje i rækken, der hedder U19 Drenge Liga 2. FC Fredericia har et forspring på fem point inden deres sidste kampe. Dog har Varde IF, der ligger på andenpladsen, spillet en kamp færre end FC Fredericia.

Hver efterårssæson spiller holdet automatisk med i den bedste række, U19 Drenge Liga 1.

3. Skolen før fodbold

At spille fodbold på det niveau betyder, at der skal ofres mange timer på træning og kamp. Det kan gå ud over de unges fokus på andre områder.

- Vi har haft et par spillere, som har erkendt, at de ikke kunne følge med i skolen. Her forklarer vi, at skolen skal de bruge resten af livet – både dannelsen og uddannelsen. Der gælder det om at holde tungen lige i munden, så man ikke bliver for ambitiøs på egne vegne på kort sigt og får gjort nogle unge menneskers valg dårligere i forhold til deres livssituation, siger Thomas Banke.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce