Annonce
Vejle

Vietnamesisk streetfood-restaurant rykker ind i Latinerkvarteret

Der kommer et "ẹ" bag på det karakteristiske McDonald's-M, når ægteparret Phong Thanh (på billedet) og My Dinh åbner Mẹ - Mother's Street Food på hjørnet af Dæmningen og Nørregade. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Mẹ – Mother’s Street Food er navnet på en ny restaurant, der er inspireret af det vietnamesiske gadekøkken. Torsdag har spisestedet første åbningsdag.
Annonce

Vejle: Autentisk, klassisk vietnamesisk, velsmagende - og mad, som mor ville lave det. Det er nogle af nøgleordene for Phong Thanh og My Dinh, når de åbner restauranten Me - Mother's Street Food på hjørnet af Nørregade og Dæmningen, hvor McDonald’s senest har holdt til.

Torsdag den 1. august klokken 11 bliver dørene slået op, og ægteparret glæder sig til at indvie vejlenserne i det vietnamesiske køkken, som blandt andet byder på forskellige nuddelretter, supper, salater samt vegetarretter, der kombineres med friske krydderurter og dressinger, som er med til, at den enkelte gæst selv kan sammensætte smagen. Derudover lægger Phong Thanh og My Dinh vægt på et grundigt forarbejde for at skabe den bedste madoplevelse.

- For mig handler det ikke om at købe de dyreste råvarer og servere dem. Jeg kan godt lide, at der er noget forarbejde i det. Det smitter også af, når man skal indrette restauranten. Man skal vælge køkken, materialer, farver og selv være med i processen, siger Phong Thanh, som i sin tid blev udlært som kok på Falsled Kro.

Indretningen er inspireret af den vietnamesiske kultur. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Erfaren restaurantejer

Det er den anden Me - Mother's Street Food-restaurant, som parret åbner. I forvejen ligger der én i Odense, som har toethalvt år på bagen.

- Det er gået forbløffende godt med den, og vi har fået en dejlig modtagelse fra odenseanerne. Jeg tror, at de har vænnet sig til, hvordan den vietnamesiske mad smager, siger Phong Thanh, der foruden de nu to vietnamesiske restauranter også driver to sushi-restauranter i Middelfart og Nyborg.

Nu fortsætter restauranteventyret imidlertid over Lillebælt, og det var ikke tilfældigt, at valget netop faldt på Vejle.

- Jeg har holdt godt øje med Vejle, og jeg faldt for stemningen og føler, at jeg kan mærke energien i byen, siger Phong Thanh.

Og placeringen tæt på Nørretorv og Midtpunktet passer ham godt.

- Der er en masse aktiviteter og trafik i området. Det er et dejligt sted, og det er dejligt at være en del af et område, hvor der er så stort et udvalg af mad, siger han med henvisning til de mange restaurationer i Midtpunktet.

Annonce

Kærlighed til mors mad

Phong Thanh kom i en alder af fire til Danmark sammen med sin far som bådflygtning i 1991. Gennem opvækst i en dansk plejefamilie har han også fået et godt øje til dansk mad såsom stegt flæsk og hakkebøf, men maden fra de spæde barndomsår har alligevel en særlig plads i hans hjerte.

- Jeg kan tydeligt huske, at min mor lavede god mad til mig, men jeg tror også, at det var, fordi hun forkælede mig meget, siger han og smiler.

Og netop det familiære fylder i den vietnamesiske restaurant.

- Vi vil gerne åbne et familiested med familiens opskrifter og et samlingssted for familien. Og vi følte, at vi ville give noget tilbage til vores mødre, så det er derfor, at den hedder Mẹ (mor på vietnamesisk, red.), siger Phong Thanh, der tager til Vietnam hvert andet år for at besøge dele af familien.

- Men det er også for at smage på maden i gadekøkkenerne, siger han med et glimt i øjet.

Åbningstiderne for Me - Mother’s Street Food er klokken 11 til 20 fra søndag til torsdag og 10 til 21 fredag og lørdag. Restauranten tilbyder også mad ud af huset.

Menukortet byder på en række vietnamesiske retter såsom forårsruller og den kendte nuddelsuppe Phở. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce