Annonce
Vejle

Vigtig vej er lukket på ubestemt tid: Vandet spærrede Patrick inde

Patrick Pedersen fra Ølgod måtte vente fra klokken 12.30 til 15 mandag, før han kunne komme ud med sin bil fra Gammelhavns grusparkeringsplads. Foto: Maria Søgård Jørgensen
Omkring 100 biler har siden mandag formiddag været spærret inde på grus-parkeringspladsen ved Gammelhavn. Klokken 15 blev de sluppet ud.

Vejle: Et brud på en hovedvandledning i Vejle midtby betød mandag formiddag, at omkring 1900 kubikmeter rent drikkevand fossede ud ved Gammelhavn.

Det svarer til 14 års forbrug af vand for en almindelig husstand.

Det store vandmængder betød, at tunnelen ved Gammelhavn blev fyldt med vand - så meget vand, at de omkring 100 biler, som holdt parkeret på grusparkeringspladsen ved Gammelhavn, ikke kunne komme ud.

Det gik blandt andet ud over Patrick Pedersen fra Ølgod. Han havde i sidste uge parkeret sin bil på pladsen for at tage offentlig transport til Bornholm, hvor hans forældre bor.

- Jeg skulle hjem og på arbejde i dag, men det kommer jeg ikke, så det er lidt træls, sagde Patrick Pedersen, da Vejle Amts Folkeblad mødte ham på grusparkeringspladsen.

Han havde ventet på at komme ud med sin bil siden klokken 12.30.

- Jeg har siddet lidt på stationen og gloet ned i min telefon, og ellers har jeg bare gået lidt rundt, fortalte han.

Klokken 15 fik han endelig den glædelige besked om, at han kunne køre ud fra parkeringspladsen.

Annonce
Asfalten er blevet gravet op for at få et overblik over skadernes omfang. Derfor er vejen ved Gammelhavn spærret på ubestemt tid. Foto: Maria Søgård Jørgensen

Asfalten skal repareres

Det er dog ikke ensbetydende med, at vandet er væk under tunnelen. Der var stadig store mængder vand mandag eftermiddag, men dog var så meget pumpet væk, at bilerne fra parkeringspladsen kunne dreje til højre væk fra tunnellen.

- Vi har valgt at åbne for bilerne nu her, hvor folk begynder at få fri. Ellers bliver der bare kaos og sure borgere, fortalte Jan Kaas fra Vejle Kommune, som arbejdede på stedet.

Men selve tunnelen er spærret på ubestemt tid, oplyser Anya Palm, pressechef ved TreFor.

- Asfalten har ikke kunnet modstå de enorme mængder vand, så derfor vil Gammelhavn være spærret på ubestemt tid, mens asfalten repareres, siger hun.

Pumperne kører fortsat for fuldt tryk for at få det resterende vand på kørebanen pumpet ud i Vejle Å.

Der blev arbejdet på højtryk, så de bilejere, der havde parkeret på grusparkeringspladsen, kunne komme ud efter arbejdstid mandag eftermiddag. Foto: Maria Søgård Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce