Annonce
Trekantområdet

Vigtig vej spærres delvist i længere tid på grund af tunnelarbejde

Tunnellen strækker sig under Grønlandsvej ved de to rækværk. Dermed er der blandt andet forbindelse mellem Steiner Skolen i Vejle og Rudolf Steiner-daginstitutionen Stjerneblomsten. Foto: Google Maps
Stitunnellen under Grønlandsvej skal beskyttes bedre mod de våde vintre - arbejdet går i gang onsdag.

Vejle: Bilister på Grønlandsvej i det sydlige Vejle bliver tvunget til at skifte vognbane i den kommende tid.

Stitunnellen ved Eskimovej skal beskyttes bedre mod fugt. Derfor skal det isolerende lag mellem asfalt og beton skiftes.

Grønlandsvej er i dag forbindelsesvej til afkørsel "61B Vejle Syd" ved motorvej E45. Derfor duer det ikke at spærre den helt. I stedet har kommunen valgt, at man isolerer en halvdel ad gangen.

Annonce

På den måde kan trafikken stadig glide ved at sende bilerne over i den vejbane, hvor asfalten ikke er fjernet.

Den manøvre kan en ledbus ikke klare. Derfor kommer linje 4 til at nøjes med "almindelige" busser - men da arbejdet foregår i sommerferieperioden, vil der formentlig være plads nok i busserne trods alt.

Arbejdet går i gang i morgen, onsdag 1. juli, og hvis tidsplanen holder, er entreprenøren færdig den 7. august.

Mens bilisterne må forvente lidt besvær, kan cyklister og fodgængere, der skal under vejen fortsat bruge tunnellen. Til gengæld bliver fodgængere på selve Grønlandsvej henvist til det modsatte fortov, så længe arbejdet står på.

Corona-håndsrækning

Tunnellen bliver sikret, før det egentlig var planlagt. Årsagen er corona - eller mere præcist regeringens ønske om, at kommunerne fremrykker anlægsarbejder for at give en hjælpende hånd til erhvervslivet.

Derfor er der flyttet anlægsarbejder for 3,1 millioner kroner fra 2021 budgettet til i år. De fremrykkede millioner kommer oven i en ekstrabevilling på 4,1 millioner kroner, der skal være med til at få gang i renoveringen af kommunens mange broer.

Annonce

23 broer renoveres

I alt er der råd til at give 23 broer en overhaling inden årets udgang.

Det gælder  mange forskellige typer broer - lige fra større vejbroer til mindre cykel- og stibroer som den, under Grønlandsvej.


Med renoveringen kan vi forlænge broernes levetid og modstandskraft - særligt over for våde vintre som den i 2019.

Vejle Kommune


Om 14 dage går et lignende arbejde i gang på den bro, der fører Boulevarden over Sønderåen. Også her bliver bilerne sendt i modsatte vejbane i de fem uger, arbejdet varer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce