Annonce
Læserbrev

Vigtigt med en bred, grøn boligaftale

Læserbrev: Den 1. maj præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen vil bruge 30 milliarder kroner fra Landsbyggefonden til at renovere almene boliger i hele Danmark. Jeg håber virkelig, at regeringen finder et flertal til den investering.

For Kolding Kommune vil det betyde, at der skal bruges 386 millioner kroner på at renovere almene boliger i vores kommune over de næste seks år. Renoveringen omfatter 1001 boliger.

Først og fremmest vil det sætte gang i beskæftigelsen rundtomkring i landet. Projektet vil sikre stribevis af håndværkere et arbejde. Men udover at være med til at genstarte økonomien og sikre masser af håndværkere arbejde samt at forbedre forholdene for de mennesker, der bor i lejlighederne, så er der også ved mange af projekterne en klimavinkel. Regeringen vil med en kommende aftale sikre, at det bliver en grøn boligaftale. Med så stor en investering, er det helt afgørende, at det også styrker den grønne omstilling i Danmark. Aftalen skal bidrage til at nå de 70 procents reduktion af CO2.

Det betyder, at de renoverede boliger klimaoptimeres. Det vil vi gøre ved, at sætte turbo på energieffektiviseringer og udfasning af oliefyr i den almene sektor. Helt konkret drejer det sig om tiltag som efterisolering, at skifte vinduer, lægge nyt tag og ikke mindst om at skifte olien ud med de grønne alternativer som varmepumper og fjernvarme. Det er et rigtig godt udspil for dem, der bor i de almene boliger, den grønne omstilling og for dansk økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce