Annonce
Middelfart

Lægens ord kom som et chok: Vil du føre Mona og Michaels drøm om gæster og landlig idyl videre?

53-årige Mona Lockdahl og kæresten Michael Hansen på 57 har sat deres hjem og bed and breakfast Kroghøjgård i Røjle til salg, efter at Mona har fået konstateret uhelbredelig kræft. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Michael Hansen og Mona Lockdahl har opbygget en attraktiv bed and breakfast i Røjle. Men allerede efter to år må de sætte den trelængede gård til salg, da Mona er blevet uhelbredeligt syg.

Røjle: Passerer man forbi Røjle Møllevej 6, vil man se, at der står et til salg-skilt i jorden uden for porten til gårdspladsen.

Den trelængede, hvidkalkede bindingsværksgård fra 1799, Kroghøjgård, har siden maj 2019 fungeret som en bed and breakfast (bnb) med parret Michael Hansen og Mona Lockdahl som værter. På den korte tid har parret formået at sætte stedet i stand og indrette den ene længe med lejligheder. De har udlevet, hvad der længe havde været Mona Lockdahls drøm om at skabe et bnb med fokus på nærværet og den landlige idyl.

- Det var det med at komme ud, hvor der er fred og ro. De idylliske rammer og så have gæster, siger Mona Lockdahl.

Annonce

Og det er gået godt. Det er sjældent, at de ingen gæster har. Og folk kommer igen.

- På et hotel er du et nummer. Her føler du dig hjemme, når du kommer. Det er i hvert fald det, vi får at vide, tilføjer Michael Hansen

Den værste besked

Men for parret er den drøm nu brast, nærmest inden den for alvor var kommet i gang. Og det på en trist baggrund.

9. september fik Mona Lockdahl beskeden om, at den brystkræft, hun havde fået konstateret, havde spredt sig. Så meget, at det er uhelbredeligt. Beskeden kom som et chok for Mona Lockdahl og Michael Hansen.

- Vi regnede med, vi skulle have at vide, at det er et halvt år med kemo, vi skal igennem, husker Mona Lockdahl.

Den trelængede gård Kroghøjgård er bygget i 1799. Mona Lockdahl og Michael Hansen købte stedet i 2019 og har siden drevet det som en landlig bed and breakfast. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen

Lægerne kan ikke sige, nøjagtigt hvor længe hun har igen. Men Mona Lockdahl har fået at vide, at det kan være et år - måske længere end det, alt efter hvor godt hun tager imod behandlingen.

Lige nu har hun det godt.

- Jeg får kemo og immunterapi. Det virker godt endnu. Så længe det virker, går det godt, siger hun.

Annonce

Håber andre vil overtage

Men energien er der ikke længere til at drive Kroghøjgård, så derfor må hun og Michael give slip på drømmen og sætte stedet til salg i slutningen af oktober - bedst som de var ved at skulle færdiggøre de sidste to bnb-lejligheder.

Nu har parret et helhjertet håb om, at andre vil overtage stedet og drive stedet videre som et hyggeligt bnb.

Gården er sat til salg for 2.575.000 kroner. Med det følger 175 kvadratmeter bolig, der er altså foruden boligen også rummer tre færdige bnb-lejligheder. Grunden er på 4850 kvadratmeter i alt med blandt andet orangeri og shelterplads.

Vi vil gerne have det her kørt videre, men det er det andet, der er vigtigt.

Mona Lockdahl, Røjle

Ifølge ejendomsmægler Almedin Lukovic fra Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er gården meget eftertragtet, og der har allerede været 10 fremvisninger. Men for Michael og Mona er det altså en væsentlig faktor, at køber vil drive bnb.

- Kommer den i budrunde, så vil vi se stort på buddene. Men dem der vil køre bnb'en videre – det vi har bygget op – byder de 50.000 under, er det dem, der får det, siger Michael Hansen.

Parret har indrettet tre bnb-lejligheder i den ene længe af gården. Der er gjort klar til, at køber kan gå i gang med at lave to lejligheder mere. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen

Parret lægger ikke skjul på, at det har været et stort arbejde at sætte stedet i stand. Ligesom der også er en del arbejde i at sørge for gæsterne, når man nu gerne vil give dem en god oplevelse med fælles morgenmad og hyggeaftener på terrassen. Men det er også det hele værd. Michael Hansen nævner som eksempel et tysk par, der var på gården i 14 dage denne sommer, og som han og Mona snakkede meget med.

- Dem fik du faktisk et forhold til, siger han.

Annonce

- Vi har været seje

Selvom livet som bnb-vært nu må stoppe, længe før det var planen, er Mona Lockdahl glad for, at de tilbage i 2019 turde at tage springet og satse på at udleve drømmen. Ligesom hun også er stolt af det, de nåede at udrette på stedet.

- Jeg tænker sgu, at vi har været seje, siger hun.

Nu er det parrets plan at finde en lejlighed eller et rækkehus inde i Middelfart. De vil skrælle livet ind til kernen og nyde tiden med hinanden og deres i alt fire sammenbragte børn og snart fem børnebørn.

- Vi vil gerne have det her kørt videre, men det er det andet, der er vigtigt, siger Mona Lockdahl.

Det kom som et chok for Mona Lockdahl, at kræften havde spredt sig og ikke kan helbredes. Nu vil hun prioritere tid med kæresten Michael og deres sammenbragte børn og børnebørn. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Mona Lockdahl har sat sig nogle mål. Hun vil møde det barnebarn, hendes datter føder inden længe. Datteren er også blevet forlovet, og hun vil gerne nå at se hende blive gift.

Og så er der en rejse til Cypern næste sommer. En rejse, som Mona og Michael skulle have været på med børn og børnebørn i år, men som de måtte melde afbud til på grund af sygdommen.

Nogle undersøgelser i foråret skal afgøre, om parret kommer af sted.

- Det gør vi, siger Mona Lockdahl.

- Selvfølgelig gør vi det, siger Michael Hansen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Middelfart

Nu tændes tusind julelys: Julekoncert med Middelfart Gospel Choir

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce