Annonce
Erhverv

Vil grænsehandlen til livs: Her er tre bud fra købmændene på hvordan

De Samvirkende Købmænd mener, at den danske regering skal forlange af de tyske myndigheder, at danskere skal betale dåsepant i Tyskland. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

En ny analyse foretaget af Boston Consulting Group i samarbejde med Fonden af 1. oktober 1959, som er stiftet af De Samvirkende Købmænd og Coop, peger på, at det vil øge omsætningen i danske butikker med mindst 5,5 milliarder kroner, hvis grænsehandlen hjemtages. De Samvirkende Købmænd har tre forslag til, hvordan det blandt andet kan gøres.

1 Harmoniserede punktafgifter

Organisationen mener, at punktafgifterne bør harmoniseres med de tyske afgifter på de grænsefølsomme varer som for eksempel slik og chokolade. Punktafgifter er særlige afgifter på for eksempel emballage, spiritus, chokolade og spil.

2 Dåsepant

De Samvirkende Købmænd mener, at den danske regering bør forlange af de tyske myndigheder, at danskerne skal betale dåsepant. Ifølge den nye analyse vil en hjemtagelse af grænsehandlen medføre, at cirka 400 millioner flere dåser vil blive genanvendt.

3 Rejsegodsbestemmelser

Et tredje bud lyder, at rejsegods-bestemmelserne bør strammes op på for eksempelvis antallet af cigaretter, det er tilladt at tage med over grænsen. Organisationen peger for eksempel på, at det kunne indføres, at man maksimalt må indføre 200 cigaretter og ikke 800 som nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce