Annonce
Fredericia

Vimpler i Vendersgade: Her er sammenhold og handel

Susanne Vinstrup er indehaver af Ørntoft og Milano. Og hun var med, da Vendersgade-sammenholdet hængte de farvestrålende vimpler, der ses i baggrunden, op. Foto: Peter Friis Autzen
Mange har travlt med at snakke om Vendersgades udfordringer. Men der er skam også masser af handel og sammenhold at snakke om.
Annonce

Fredericia: Vendersgade er ikke kun tomme butikker og tilbagegang. Gågaden er også handelsliv og gode oplevelser.

Det vil byens butikker gerne understrege med forskellige tiltag i den kommende tid. Første greb er at hænge farvestrålende vimpler op. Det blev gjort mandag.

- Vi vil gerne vise lidt positivitet og glæde i Vendersgade i en tid, hvor mange har travlt med at tale om gadens udfordringer, siger Susanne Vinstrup, der er indehaver af Ørntoft og Milano.

Men gør vimpler nogen forskel?

- Ja, vimplerne gør Vendersgade mere synlig. Vimplerne i sig selv får ikke afgørende betydning for handel og fremgang i Vendersgade. Men de kan bidrage til billedet af, at gaden ikke er glemt, og at gaden ikke er død. Vimplerne er udtryk for sammenholdet, og sammenholdet er vigtigere, end vimplerne er i sig selv, siger Susanne Vinstrup.

Annonce

Mere på vej

Butikkerne i Vendersgade taler jævnligt sammen om, hvad der skal til for at fremme handlen og bremse bølgen af tomme butikslokaler.

- Vendersgade er et god gade, og vi vil være kede af at skulle herfra. Så vi har planer om flere tiltag i den kommende tid, siger Susanne Vinstrup, som blandt andet har søgt og fået støtte fra udlejerne for at finansiere planerne.

I denne tid diskuteres idéen om at forlænge den anden gågade, Gothersgade, så den går helt fra Danmarksgade til J.B. Nielsens Plads.

- Den diskussion kan jeg godt forstå, men jeg håber også, at man husker den eksisterende gågade-firkant, siger hun.

Håber er at danne grundlag for flere butikker i Vendersgade.

- En legeplads kunne måske være en god idé. Vi kunne i hvert fald se, at sommerens gyngestole og den slags førte til gode tider her. Når mor var inde at handle, hyggede far og søn sig ude på gaden. Det gav nogle gode indkøbsoplevelser. Den slags er vi glade for, siger Susanne Vinstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Else Warming fra Fredericia gjorde rent i 25 år, men faldt: Blev starten på et langt og smertefuldt forløb

Annonce