Annonce
Vejle

Vingummi og chokolade var ingen trøst: Black friday og uheld gav bilkaos i Bryggen

Fredag eftermiddag var mange taget til black friday i Bryggen, men langt fra alle fik en positiv oplevelse, da de forlod shoppingcentret og Vejle midtby. Mange blev fanget på centerets parkeringsdæk, da trafikken i midtbyen brød sammen som følge af en uheld, der spærrede motorvejen i godt en time fredag middag. Det gav problemer i midtbyen stort set hele eftermiddagen. Foto: Torben Juhler
Mange bilister sad fanget i en omkring en time i Bryggen, da trafikken i Vejles midtby brød sammen fredag eftermiddag. Motorvejsuheld og årets største handelsdag var en dårlig kombination.
Annonce

Vejle: Et uheld på motorvejen fredag middag fik store og uheldige konsekvenser for mange bilister, der fredag eftermiddag blev fanget i Vejles tætpakkede trafik og ikke mindst på de to parkeringsdæk i shoppingcentret Bryggen midt i byen.

Vejle midtby var i forvejen godt fyldt af kunder, der skulle ned for at sikre sig nogle af de mange gode tilbud på årets black friday.

Da trafikken blev mangedoblet i midtbyen som følge af lukningen af motorvejen, brød trafikken atter engang helt sammen i flere timer i løbet af fredag eftermiddag. Sådan som det er sket gentagne fredage de seneste måneder.

- Motorvejen var spærret frem til klokken 13, men eftervirkningerne af uheldet og spærringen gav store problemer i Vejle midtby, hvor trafikken stort set var brudt sammen, da mange også var taget ind til byen for at handle. Det gav blandt andet problemer for mange bilister, der ikke kunne komme ud af Bryggens parkeringsanlæg, og personalet måtte ud for at regulere trafikken og standse indkørslen til centret, fortalte vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Lars Grønlund, fredag aften.

Vi var ude med chokolade og vingummiposer, men det var ikke nok. Folk var virkelige trætte af det, og nogle var meget sure.

Claus Brændgaard, shopping center manager, Bryggen

Annonce

Det var rædselsfuldt

I Bryggen ærgrer shopping center manager Claus Brændgaard over den uheldige kombination, som gik over mange af centrets kunder.

- Det har været rædselsfuldt og hårdt, og der gik noget tid, inden vi fandt ud af, hvor slemt det stod til med trafikken i byen. Folk kunne ikke komme ud, fordi der var kaos alle steder, og vi forsøgte at få politiet til at komme ned for at dirigere trafikken. Men de havde travlt med uheldet på motorvejen, så det var fair nok, at de ikke kunne komme, fortalte Claus Brændgaard fredag.

Han satte nogle af sine egne ansatte i gang med at dirigere trafikken, men det havde ikke den store effekt.

- Vi prøvede, men problemet var, at vi ikke må dirigere ude på vejen, men kun inde på vores egen grund. Derfor betød det, at nogle måske sad omkring en time i deres bil, inden de kunne komme ud. Derfor var vi ude med chokolade og vingummiposer, men det var ikke nok. Folk var virkelige trætte af det, og nogle var meget sure, fortæller centerchefen.

Annonce

Får indflydelse på salget

Han er ked af, at problemerne på motorvejen og i Vejle midtby ramte, da mange havde planer om at aflægge midtbyens butikker et besøg. Og han frygtede fredag aften, at de trafikale problemer kunne mærkes i butikkerne, når kassen skulle tælles op.

- Det er mit indtryk, at fredagen startede rigtig godt med mange mennesker i byen, men jeg er bekymret for, om trafikken får en negativ indflydelse på omsætningen på en af årets største handelsdage. Nogle er nok blevet hjemme, når de har set, hvor slemt trafikken var, for der var ikke den rotation, der skulle til, sagde Claus Brændgaard.

- Jeg håber, at vi kan nå at indhente noget af det forsømte resten af aftenen, for efter klokken 16.30 er der ingen problemer med trafikken i midtbyen, fortalte Claus Brændgaard fredag klokken godt 17.

På det tidspunkt havde butikkerne stadig åbent fem og seks timer, da Bryggen og resten af midtbyens butikker tog del i City Vejles "Open by night".

Gågaden trak også mange kunder til, og de trafikale problemer var heldigvis forsvundet, da mørket sænkede sig over midtbyen på den årlige black friday. Foto: Flemming Larsen
For butikkerne i Vejle midtby er black friday en af årets allervigtigste handelsdage, og der var også travlhed i mange af butikkerne på trods af de trafikale problemer i eftermiddagstimerne. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

Annonce