Annonce
Erhverv

Vinylbutik genåbner: Vi kan ikke lade være

- Denne gang har vi en meget bedre mavefornemmelse, forklarer Jakob Smed Nielsen (til højre), der sammen med Bo Byskov-Eriksen har valgt at genåbne Ragnarock Vinyl Shop. Foto: Anders Kynde
Lokalet er nyt, men konceptet er det samme hos Ragnarock Vinyl Shop, som efter et halvt års pause vender tilbage til Jelling.
Annonce

Jelling: Er du til musik fra en pladeafspiller, er der godt nyt.

Vinylentusiasterne Bo Byskov-Eriksen og Jakob Nielsen har valgt at genåbne Ragnarock Vinyl Shop i Jelling. Det sker et halvt år efter, at makkerparret lukkede butikken i februar. Dengang var begrundelsen, at de ikke længere havde tiden til at drive vinylshoppen.

Men nu er de altså tilbage igen.

- Vi kan simpelthen ikke lade være. Og så handler det også om, at vi begge har fundet os til rette i vores nye opgaver i de jobs, vi har ved siden af. Det betyder, at der nu er mere tid og overskud til vinylshoppen igen, lyder forklaringen på comebacket fra Bo Byskov-Eriksen.

Bemærkelsesværdige bands i vinylshoppen

Pink Floyd: Ingen lp-butik uden Pink Floyd, hvor særligt albummet "The Dark Side of the Moon" er uundgåeligt som vinylentusiast.

Rohdes Rockers: Det er svensk, og det er rockabilly. Foregangsmanden bag bandet, Jan Rohde, opfandt "Jenka-dansen" tilbage i 1960'erne, da sangen "Doing the Jenka" lå på hitlisterne i det meste af Europa.

Steppeulvene: Det legendariske rockorkester fra 1967 har kun udgivet én lp-plade. Til gengæld er pladen legendarisk og et selvstændigt kapitel i den danske rockhistorie.

Batushka: Et relativt nyt band fra Polen med sans for black metal.

ZZ Top: Trioen fra Texas besøgte Jelling Musikfestival i juni og har en stor plads i den lokale vinylbutiks hjerte.

Annonce

Hygge i højsædet

Ragnarock Vinyl Shop er stadig at finde på Jernbanevej 1 i Jelling, men denne gang er det i lokalet længst ude mod vejen, da det tidligere rum er overtaget af Frisør Nino.

Det nye lokale skal Bo Byskov-Eriksen og Jakob Smed Nielsen dog dele med firmaet Bikefitting, som også har lejet sig ind.

- Vi har lavet det sådan, at vi hurtigt kan rykke vores grej ud til siden, så Jesper (ejer af Bikefitting, red.) kan få den plads, han har brug for, forklarer Jakob Nielsen.

Men ellers er alt stort set som det plejer i Ragnarock Vinyl Shop.

- For os er det en hobby og et samlingssted, hvor folk kan komme og lytte til musik fra en pladeafspiller og få en kop kaffe. Vi gør det kun, fordi det er hyggeligt, og det er ikke noget, vi kan tjene kassen på. Der er eksempelvis også mulighed for at komme og lave en byttehandel, siger Jakob Nielsen, der også satser på, at butikken kan afholde lytteaftener med udvalgte kunstnere.

Annonce

Fra ABBA til ZZ Top

Den seneste uges tid er gået med at sortere de mange plader i alfabetisk rækkefølge. Et stort stykke arbejde, for der er næsten 6000 plader i samlingen.

- Vi har alt fra a til z - det vil sige fra ABBA til ZZ Top, der i øvrigt spillede på Jelling Musikfestival sidste gang. Fælles for alle pladerne er, at de alle er gamle. Noget af det ældste er fra 1960'erne, og det nyeste er danske Jonah Blacksmith eller Benal, siger Bo Byskov-Eriksen.

Første genåbningsdag bliver lørdag 5. oktober. Herefter det meningen, at makkerparret vil holde åbent et par gange om ugen. Som udgangspunkt bliver det en hverdagsaften og dag i weekenden.

- Der er ingen faste åbningstider. Vi tager en uge ad gangen, men folk kan altid holde øje med vores Facebook-side, hvor vi vil informere om, hvornår der er åbent i butikken, siger Jakob Smed.

Bo Byskov-Eriksen er ved at sortere pladerne, så Ragnarock Vinyl Shop kan være klar til genåbningsdagen om halvanden uge. Foto: Anders Kynde
Annonce

Gør klar til plademesse

Ragnarock Vinyl Shop er også kendt for den traditionsrige plademesse, der afholdes hvert år i januar i Byens Hus.

- Det har aldrig været på tale at lukke messen, så det bliver selvfølgelig til noget igen næste år. Vi har allerede udsolgt i forhold til standholdere, da vi har nået til det maksimale på 40 standholdere, som sammenlagt har mere end 100.000 plader, fortæller Jakob Smed.

Plademessen foregår lørdag 11. januar 2020 fra klokken 10 til 15.

Steppeulvenes legendariske plade, Hip, er af Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch kaldt for "dansk rocks svar på Jellingstenen". Foto: Anders Kynde
Der hører en god historie med de fleste plader, så et besøg hos Jakob Nielsen og Bo Byskov-Eriksen i Ragnarock Vinyl Shop kan sjældent være kort. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Slut med fest og farver efter midnat?: To lokale barejere ser flest fordele ved tidligere lukketid

Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce