Annonce
Fredericia

Vip på kanoner eller få en svingom med landsoldaten: Legeplads har fået stort ansigtsløft

En ny historisk legeplads har set dagens lys i Nørre Voldgade. Her er det fireårige Lærke, der sammen med sin mor Camilla Nielsen bruger vippen, der egentlig også er en kanon. På den anden side af vippen sidder toårige Liva og fireårige Frederik. Bag er Frederiks far, Per Lind. Han har selv leget på den gamle, lidt trætte legeplads, der nu er revet ned og erstattet af en spritny og historisk en af slagsen. Foto: Michael Svenningsen
I Nørre Voldgade har en helt ny legeplads set dagens lys. I det barnlige univers gemmer der sig samtidig et historisk aftryk, der kan give anledning til snakke om landsoldater, kanoner og porte. Børnefamilier grønstempler pladsen.

Fredericia: Per Lind har selv som barn leget på den legeplads, der for nylig blev revet ned i Nørre Voldgade. Lørdag havde han for første gang taget sin 4-årige søn, Frederik med den legeplads, der er kommet i stedet for den, han selv husker fra barndommen.

Efter kort tid kunne han konstatere, at også den nye legeplads, der har et historisk islæt, er lige så velbesøgt som den gamle.

4-årige Frederik Risum Lind er også begejstret for den nye legeplads.

Annonce

- Jeg har prøvet tårnet, vippen og landsoldaten. Den gamle legeplads har jeg nok besøgt seks gange med børnehaven, fortalte han.

Vippe-vennerne, Lærke og Liva på fire og to år var enige.

En svingom med landsoldaten eller en tur over Prinsens Port. Det er blot nogle af de ting, der er dukket op på legepladsen på Nørre Voldgade. En helt ny legeplads med historien i fokus. Her er det Villads på fire (th.) og William på otte (tv.). Foto: Michael Svenningsen

De kølige snuder og rødmossede kinder afslørede, at det ikke var varmen, der var mest dominerende denne weekend. Selvom solen for første gang -i hvad der føles som en evighed – endelig tittede frem, havde kulden sit faste greb i luften. Humøret, glæden og begejstringen var dog langt fra påvirket af det kølige vejr. Der blev hujet, råbt, gået på line, vippet og leget på den nye legeplads i Nørre Voldgade.

Kø til legepladsen

En legeplads, der tidligere på måneden officielt – men lidt under radaren – blev indviet. Arbejdet med at få den 600.000 kroner dyre legeplads på plads, har foregået det meste af november og ind i december. Det er fabrikanten Cado, der har udtænkt den nye legeplads, som erstatter den gamle, der var designet af Kompan. Den nye legeplads er rent skattefinansieret, og kommunen satte opgaven om at etablere en ny legeplads i udbud tidligere på året, og det blev i den runde Cado, der vandt.


Vi blev ellers noget triste, da vi så, at den gamle blev revet ned, men så er det fedt at se, der kom noget nyt. Og når man laver en legeplads på volden, skal det historiske næsten spille ind. Det hører sig til.

Kenneth Krog Nielsen, far på pletten på ny legeplads


Med den nye plads er der masser af plads til fæstningsleg, hvor man kan få en svingom med landsoldaten, rutsje løs eller vippe på kanoner, styrke motorikken og balancen, kravle på Prinsens Port og for de lidt mindre er der mulighed for en gyngetur i sansegyngen. Alle legeredskaberne var i brug og en overgang var der ligefrem ventetid på at komme til legepladsen.

Den nye legeplads har kostet 600.000 kroner og blev indviet tidligere på måneden. Med Prinsens Port, en kanon-vippe, klatretårn og landsoldaten, må man sige, at det historiske er i fokus. - Det hører sig til, lød det fra en af forældrene. Foto: Michael Svenningsen

En pige var løbet i forvejen fra moderen, der fulgte efter på fortovet. Pigen gjorde store øjne, da hun stod ansigt til ansigt med den historiske boltreplads. Moderen opfordrede hende dog til at vente på, at nogle af de andre familier tog hjem.

- Vi skal huske ikke at være for mange og huske at holde afstand, sagde pigens mor.

- Men kan jeg ikke bare lege et af de steder, hvor der ikke er så mange, spurgte pigen.

Annonce

Historien hører til

Den nye legeplads var et trækplaster i en tid, hvor der opfordres til, at der skrues op for de udendørs aktiviteter for at holde coronasmitten nede. Der var ikke meget snak om corona, afstand, sprit, mundbind eller vacciner på programmet denne lørdag. I et øjeblik, mellem glade børn, snakkende forældre, leverpostejsmadder og solskin, virkede verden næsten helt som vi kendte den fra før corona.

Liva på to år var begejstret for vippeturen. Der var lagt op til fri leg i en tid, hvor meget ellers er underlagt restriktioner. Men denne weekend var stemningen præget af begejstring og glæde i Nørre Voldgade. Foto: Michael Svenningsen

De barnlige sjæle fik frit slag – og de voksne kunne heller ikke lade være med at være begejstrede. Også selvom mødre næsten i pendulfart rendte med papirservietter for at tørre de løbende næser fri for snot.

Kenneth Krog Nielsen havde taget sine to drenge med på legepladsen, Villads på fire og William på otte. Han er lige flyttet tilbage til byen, og husker også tydeligt den legeplads, der måtte lade livet til fordel for den nye.

Kenneth Krog Nielsen var taget forbi legepladsen med sine sønner, Villads og WIllam, der her får en dans med landsoldaten. De er lige flyttet tilbage til byen og blev noget triste, da de så den gamle - som faderen selv legede på som barn - blive revet ned. Men at en ny, mere flot og historisk legeplads kom i stedet, det blev der ikke grædt tårer over. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg synes, det er rigtig fedt lavet. Vi blev ellers noget triste, da vi så, at den gamle blev revet ned, men så er det fedt at se, der kom noget nyt. Og når man laver en legeplads på volden, skal det historiske næsten spille ind. Det hører sig til, sagde han, mens drengene skiftedes til at få fart på landsoldaten, der med et fast blik blev snurret rundt og rundt. Og mere rundt.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia

Protest fra 73 beboere rykker ingen kommaer i omstridt boligprojekt: Nu skal politikerne afgøre sagen

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Kultur

Prisregn over det lokale foreningsliv: Se alle vinderne her

Annonce