Annonce
Fredericia

Virksomhed ansatte 20 personer under coronakrisen via digitale samtaler: Var overrasket over modet til at sige ja

Sådan så det indtil marts ofte ud før og efter en jobsamtale. Hos Bankdata blev der fra marts til maj ansat 20 personer via digitale ansættelsesprocesser. Arkivfoto: Morten Stricker
Hos Bankdata valgte man under coronakrisen at fortsætte ansættelsessamtaler. Det blev bare gjort digitalt. Det har skabt interessant resultater, som virksomheden kan bruge i fremtiden, fortæller Jonas Fusager, der er rekrutteringsansvarlig.
Annonce

Fredericia: Da coronavirussen i marts lagde sig tungt over Danmark med diverse restriktioner og retningslinjer til følge, satte det en stopper for mange ting. Men ikke nyansættelser i Bankdata.

IT-virksomheden, der ejes af og leverer it-løsninger til en række banker, har hovedkontor i Fredericia. Virksomheden lagde sin rekrutteringsproces om, så alle jobsamtaler blev gennemført digitalt. I alt 19-20 personer blev ansat i Bankdatas afdelinger i Silkeborg og Fredericia i perioden fra 11. marts til 7. maj, og det var grundlæggende en god beslutning, mener Jonas Fusager, der er rekrutteringsansvarlig.

- Corona gjorde ikke, at vi stoppede noget i vores rekrutteringsflow. Vi troede på, at vi kunne finde en god løsning, så vi ikke skubbede en potentiel arbejdspukkel foran os rekrutteringsmæssigt, siger han.

Annonce

Sværere at afkode kemien

Jonas Fusager er især overrasket over modet til at sige ja til hinanden hos afdelingsledere og kandidater efter udelukkende digitale ansættelsesprocesser.

- På ganske få dage fik vi skabt et rekrutteringssetup, som kunne fungere digitalt, og som rent faktisk har fungeret overraskende godt. Her tænker jeg ikke kun på teknikken, men også selve formatet.


Om et par år bliver det vigtigt at se, om vi også har formået at fastholde de kandidater, vi har ansat under corona, og dermed se om det har været investeringen værd, at vi gik ind og fik arbejdet med det her digitale setup, så hurtigt som vi gjorde

Jonas Fusager, rekrutteringsansvarlig Bankdata


Et af de tiltag, Bankdata lavede, var et særligt adfærdskodeks, som både kandidater og ledere fik indsigt i inden de digitale samtaler. På den måde blev der lavet et større forarbejde, end man almindeligvis gør i et samtaleforløb. Den ekstra forberedelse indeholdt både lavpraktiske informationer om, hvordan kandidaterne skulle få teknikken til at fungere, men der var også andre relevante råd iblandt.

- De fik en lille påmindelse om, at man nok i højere grad skulle huske at være ladet ekstra godt op med energi, da man nok i højere grad bruger mere energi i sådan et format, fordi man ikke er vant til det, siger Jonas Fusager.

Annonce

Hellere digitalt end at udskyde

På bagkant har han noteret sig, at nogle ting bliver mere vanskelige, når kandidat og leder ikke sidder i samme lokale til ansættelsessamtalerne. Kropssprog, humør og kemien er sværere at afkode gennem en skærm. Derfor er Bankdata da også gået tilbage til de almindelige ansættelsesforløb med fysiske samtaler. Dog er de blevet fleksible i forhold til, at en af de typisk to-tre personer fra Bankdata, der deltager ved den anden samtale, kan være med digitalt i stedet for fysisk.

- Hellere det end at skubbe det en to-tre uger for eksempel, siger Jonas Fusager.

Den helt store konklusion kan først laves et stykke ude i fremtiden.

- Om et par år bliver det vigtigt at se, om vi også har formået at fastholde de kandidater, vi har ansat under corona, og dermed se om det har været investeringen værd, at vi gik ind og fik arbejdet med det her digitale setup, så hurtigt som vi gjorde, siger Jonas Fusager.

Størstedelen, der ansættes i Bankdata, er IT-profiler. Denne gruppe har også udgjort de fleste ansættelser fra marts til maj, men virksomheden har også lavet aftaler med et par forretningskonsulenter samt en enkelt afdelingsleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce