Annonce
Fredericia

Virksomheder donerer 1,5 millioner kroner: Maskinmesterskolen får eget minidatacenter

Efter sommerferien kan en række studerende på Fredericia Maskinmesterskole vælge sig ind på en uddannelseslinje rettet mod dataindustrien. Den nye valglinje er resultatet af et tæt samarbejde med Googles nye datacenter i Taulov. Arkivfoto: Martin Ravn
Store tilskud fra Google og andre virksomheder inden for datacenterbranchen skal være med til at skabe endnu bedre rammer for de studerende på en kommende valgfagslinje. Ifølge Fredericia Maskinmesterskole bliver minidatacenteret det første i Danmark, som udelukkende er til uddannelsesbrug.

Fredericia: Et kommende minidatacenter skal fremover være med til at skabe en endnu mere virkelighedstro ramme for undervisningen på Fredericia Maskinmesterskole.

Efter sommerferien begynder det nye datacenter-valgfag, som de studerende kan tage som en del af deres uddannelse. Et datacenter benyttes til at opbevare data, men for at dette kan lade sig gøre, er der en række processer, som skal kontrolleres og vedligeholdes. Energi skal lagres i store batterier, serverrum skal afkøles og den overskydende varme fra anlægget skal anvendes uden at gå til spilde. Alt dette kan en maskinmester være med til at sikre og føre tilsyn med.

Minidatacenteret opføres blandt andet på baggrund af en donation fra Google. Teknologivirksomheden har doneret knap 750.000 kroner, mens en række andre virksomheder inden for datacenterbranchen tilsammen poster omtrent samme beløb i projektet.

Annonce

Ifølge Fredericia Maskinmesterskole er det første gang, at der opføres et datacenter i Danmark, som udelukkende er til uddannelsesbrug.

Ressourcedirektøren på Fredericia Maskinmesterskole, Jens Færgemand Mikkelsen, mener, at samarbejdet med Google har givet skolen nogle unikke muligheder.

- Google har været en fantastisk partner, som har stolet på, at vi kunne løfte opgaven, så de roligt kunne støtte vores arbejde med at skaffe mere af den arbejdskraft, som datacenterbranchen mangler. De har desuden været rigtig gode sparringspartnere og har faciliteret netværk til uddannelsesinstitutioner i Europa, som vi nu samarbejder med om uddannelser til branchen. Hele processen har virkelig givet os et løft ind i fremtiden og ud i verden, siger han i en pressemeddelelse.

Gensidig samarbejdsglæde

Det er ikke første gang, at Google donerer penge til Fredericia Maskinmesterskole, som også har en afdeling i Esbjerg. I februar blev et nyt solcelleanlæg, som ligeledes kan bruges i undervisningen, indviet efter støtte fra Google. Hos den store virksomhed, der er i gang med at opføre et datacenter i Taulov, er man også meget tilfreds med samarbejdet.

- Maskinmesterskolen har vist sig utrolig fremsynet, og vi er glade over at kunne understøtte den faglige udvikling på skolen. Datacentre er en industri, som rummer rigtig spændende muligheder inden for eksempelvis innovation og grøn energi, som er centralt for Google. Det håber jeg, at en masse studerende vil gøre brug af, siger kommunikationschef Jesper Vangkilde.


Maskinmesterskolen har vist sig utrolig fremsynet, og vi er glade over at kunne understøtte den faglige udvikling på skolen.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef Google


Minidatacenteret kommer til at bestå af seks såkaldte server racks og et tilhørende kølesystem.

Det bliver muligt at simulere forskellige grader af belastning på systemet, så de studerende kan benytte det til at lave øvelser i undervisningen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce