Annonce
Fredericia

Virksomheder donerer 1,5 millioner kroner: Maskinmesterskolen får eget minidatacenter

Efter sommerferien kan en række studerende på Fredericia Maskinmesterskole vælge sig ind på en uddannelseslinje rettet mod dataindustrien. Den nye valglinje er resultatet af et tæt samarbejde med Googles nye datacenter i Taulov. Arkivfoto: Martin Ravn
Store tilskud fra Google og andre virksomheder inden for datacenterbranchen skal være med til at skabe endnu bedre rammer for de studerende på en kommende valgfagslinje. Ifølge Fredericia Maskinmesterskole bliver minidatacenteret det første i Danmark, som udelukkende er til uddannelsesbrug.

Fredericia: Et kommende minidatacenter skal fremover være med til at skabe en endnu mere virkelighedstro ramme for undervisningen på Fredericia Maskinmesterskole.

Efter sommerferien begynder det nye datacenter-valgfag, som de studerende kan tage som en del af deres uddannelse. Et datacenter benyttes til at opbevare data, men for at dette kan lade sig gøre, er der en række processer, som skal kontrolleres og vedligeholdes. Energi skal lagres i store batterier, serverrum skal afkøles og den overskydende varme fra anlægget skal anvendes uden at gå til spilde. Alt dette kan en maskinmester være med til at sikre og føre tilsyn med.

Minidatacenteret opføres blandt andet på baggrund af en donation fra Google. Teknologivirksomheden har doneret knap 750.000 kroner, mens en række andre virksomheder inden for datacenterbranchen tilsammen poster omtrent samme beløb i projektet.

Annonce

Ifølge Fredericia Maskinmesterskole er det første gang, at der opføres et datacenter i Danmark, som udelukkende er til uddannelsesbrug.

Ressourcedirektøren på Fredericia Maskinmesterskole, Jens Færgemand Mikkelsen, mener, at samarbejdet med Google har givet skolen nogle unikke muligheder.

- Google har været en fantastisk partner, som har stolet på, at vi kunne løfte opgaven, så de roligt kunne støtte vores arbejde med at skaffe mere af den arbejdskraft, som datacenterbranchen mangler. De har desuden været rigtig gode sparringspartnere og har faciliteret netværk til uddannelsesinstitutioner i Europa, som vi nu samarbejder med om uddannelser til branchen. Hele processen har virkelig givet os et løft ind i fremtiden og ud i verden, siger han i en pressemeddelelse.

Gensidig samarbejdsglæde

Det er ikke første gang, at Google donerer penge til Fredericia Maskinmesterskole, som også har en afdeling i Esbjerg. I februar blev et nyt solcelleanlæg, som ligeledes kan bruges i undervisningen, indviet efter støtte fra Google. Hos den store virksomhed, der er i gang med at opføre et datacenter i Taulov, er man også meget tilfreds med samarbejdet.

- Maskinmesterskolen har vist sig utrolig fremsynet, og vi er glade over at kunne understøtte den faglige udvikling på skolen. Datacentre er en industri, som rummer rigtig spændende muligheder inden for eksempelvis innovation og grøn energi, som er centralt for Google. Det håber jeg, at en masse studerende vil gøre brug af, siger kommunikationschef Jesper Vangkilde.


Maskinmesterskolen har vist sig utrolig fremsynet, og vi er glade over at kunne understøtte den faglige udvikling på skolen.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef Google


Minidatacenteret kommer til at bestå af seks såkaldte server racks og et tilhørende kølesystem.

Det bliver muligt at simulere forskellige grader af belastning på systemet, så de studerende kan benytte det til at lave øvelser i undervisningen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kan du også huske syreregn over byen?: Øjenvidner til den mere beskidte historie om Fredericia søges

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK havde ikke noget forsvar før pausen, men så stemplede Emil Tellerup ind, og så knuste man Lemvig-Thyborøn

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Ny besked til 10-årig, der var truet med udsmidning til Thailand: Det skal fejres med Netflix

Fredericia

Millionbeløb skal gøre Lillebælt til naturnationalpark - men uklart hvad det kommer til at betyde

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Fredericia For abonnenter

Bygning i Frankrig opkaldt efter 97-årige Arlette: Historien om kz-overlever får nyt liv

Alarm 112

Tyv trængte åbenbart til nye sko: Løb med sko til både mænd og kvinder under indbrud

Fredericia

Mysterie i boligområde: Stor mængde 'uvedkommende vand' ryger i kloakken

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Fredericia HK

En kamp som er mere end to point værd: FHK kan med en sejr tage et stort skridt mod slutspillet

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Lokalt arkiv stod foran flytning til Vester Voldgade: Men nu bringes en ny adresse i spil

Annonce