Annonce
Kolding

Visionære nordmænd kan lide Koldings designvision

Norske Eikr vil være med til at profilere Kolding, mener borgmester Jørn Pedersen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Det er ikke kun geografien, norske investorer er tiltrukket af. Også Koldings designvision har spillet med i beslutningen om at placere ny bæredygtig modulhus-produktion i Kolding.

Kolding: Der er især to grunde til, at det nystiftede norske modulhus-selskab Eikr As By The Green Holding As valgte Kolding som adresse for sin kommende danske fabrik, som skyder op på Venusvej i Bramdrup Industripark i løbet af næste år.

Det fortæller direktør Jan Thomsen fra Ramsdal Gruppen, som står for rekrutteringen af topledelsen til den nye virksomhed, og som indtil videre udtaler sig på nordmændenes vegne.

- For det første handler det selvfølgelig om geografien. Kolding ligger godt i forhold til resten af Danmark, Nordtyskland og Sydsverige. Lidt midt i alting. Og så har man også kigget på, at man kan tiltrække akademiske kandidater fra universiteterne i Aarhus og Odense til sin udviklingsfunktion, som de skal bruge blandt andre ingeniører til. De har store ambitioner om at udvikle helt nye teknologier, oplyser Jan Thomsen.

Men også Koldings designvision har vakt opmærksomhed i den gruppe af "visionære og økonomisk velfunderede" norske ejere og iværksættere, der står bag den nye internationale virksomhed, fortæller Jan Thomsen.

- Designvisionen og beskrivelsen af den rummer nogle ord, som de godt kan lide, og som de synes er spændende, siger han.

Annonce

Jeg tror, at Eikr vil være med til at profilere Kolding som en spændende kommune.

Jørn Pedersen, borgmester

Design

Borgmester Jørn Pedersen er naturligvis glad for, at en udenlandsk koncern har fået øje på Kolding, og at der nu kommer yderligere 200 nye job i kommunen.

- Og det er superdejligt, at de synes om hele vores designvision. Jeg ved, at det vil afspejle sig i arkitekturen i deres fabrik, det er også derfor, at de har ønsket en meget synlig placering. Og jeg tror, at Eikr vil være med til at profilere Kolding som en spændende kommune, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce