Annonce
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Visitationschef Hanne Rasmussen svarede på spørgsmål, da torsdag var demonstration på Rådhuspladsen på grund af udfaldet af det nye udbud på praktisk hjælp og pleje. Foto: Yilmaz Polat
Hvis en ny aftale som ventet falder på plads, bliver de omkring 500 borgere i Fredericia Kommune, der modtager hjemmehjælp fra en privat udbyder, kontaktet af kommunen med henblik på at vælge en anden leverandør.

Fredericia: De borgere i Fredericia Kommune, der modtager hjemmehjælp fra enten Kære Pleje eller Svane Pleje, kan se frem til at blive kontaktet af kommunen med henblik på at vælge en anden leverandør.

Tidligere på ugen valgte Fredericia Kommune Sundplejen ApS som ny leverandør efter en udbudsrunde. Kontrakten skal efter planen underskrives på mandag, og når det sker, begynder kommunens arbejde for at få borgerne informeret inden 1. februar, hvor det nye firma skal tage over.

Men hvordan den opgave skal løses, er ikke fremmed for kommunen, fortæller visitationschefen i Fredericia Kommune, Hanne Rasmussen.

- Vi har selvfølgelig en ide inde i hovedet, og det er af den simple grund, at vi har gjort det før, men vi gør ikke noget som helst, før der er en underskrevet kontrakt, siger hun.

Annonce
Vi vil rigtig gerne være færdige, så der er minimum 14 dage for en leverandør til at få et overblik over borgere, kørelister og alt, hvad der måtte være. Derfor går vi i gang, lige så snart vi har en kontrakt og har formaliaene på plads.

Hanne Rasmussen, visitationschef i Fredericia Kommune

Skal have et overblik

Når der sker en ændring af, hvilke virksomheder der udfører privat hjemmehjælp, er kommunen forpligtet til at kontakte de borgere, der har den eller de leverandører, som ikke fortsætter med samarbejdet.

Det foregår ved telefonopkald, breve, beskeder til e-boks samt fysiske besøg hos nogle af de svageste borgere. Informationen vil ofte indeholde en brochure, hvor borgerne kan læse om den nye aktør, oplyser visitationschefen.

- Det, der er omdrejningspunktet, er, at vi inden udgangen af januar, hvis kontrakten træder i kraft 1. februar - men helst lidt før - skal have et overblik over, hvor mange borgere der vælger den kommunale hjemmepleje, og hvor mange vælger en af de eksterne.

- Vi vil rigtig gerne være færdige, så der er minimum 14 dage for en leverandør til at få et overblik over borgere, kørelister og alt, hvad der måtte være. Derfor går vi i gang, lige så snart vi har en kontrakt og har formaliaene på plads, siger Hanne Rasmussen.

Omkring 2500 er visiteret til hjælp

Når leverandørvalget for den enkelte borger ligger fast, kan den nye leverandør selv tage fat på arbejdet og aftale detaljerne med borgeren. Det kan eksempelvis omhandle, om borgeren fortsat ønsker at få gjort rent på samme ugedag.

- Der vil være nogle borgere, hvor der kræves en dialog mellem den nuværende leverandør og den leverandør, der skal tage over, og det prøver vi at løse så godt, som det kan lade sig gøre. Det skulle gerne være til så lidt gene som muligt for borgeren, siger Hanne Rasmussen.

De borgere, der i dag modtager kommunal hjemmehjælp, bliver som udgangspunkt ikke orienteret om ændringer, men uanset udbudsperioder og lignende kan alle, der er visiteret til hjemmehjælp, altid skifte leverandør med 14 dages varsel.

Ved udgangen af september modtog 478 borgere ifølge Fredericia Kommune hjælp fra enten Kære Pleje eller Svane Pleje. Kommunen står selv for hjemmehjælp til omkring 2000 borgere.

Tove Marie Christiansen får to gange om dagen hjælp med støttestrømper. Hun og omkring 500 andre borgere, der i dag modtager hjemmehjælp fra en privat leverandør, kan se frem til at blive kontaktet, inden en ny privat aktør med stor sansynlighed tager over 1. februar. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politiet bekræfter: Stor politiaktion har forbindelse til visitationszone etableret efter drab

Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Annonce