Annonce
forside

Voldsom brand: Blæst gør det svært at få branden under kontrol

Brandvæsenet blev onsdag formiddag tilkaldt til en voldsom brand i en industribyning i Snoghøj. I den nyopførte bygning holder trævirksomheden GH Wood til, og det samme gør virksomheden Car Next, der sælger brugte biler.

Fredericia: En stor brand brød onsdag ud hos GH Wood på Vesterballevej i Snoghøj.

Trævirksomheden GH Wood har et værksted og showroom i bygningen. Onsdag klokken 9 gik en melding ind om en industribrand. Fredericia Dagblad var på stedet kort før klokken 10, hvor to brandbiler var ankommet, og de fik følgeskab af flere. Politiet spærrede vejen af hensyn til slukningsarbejde. Fredericia Dagblads journalist Kathrine Jensen rapporterede fra stedet og berettede om en tæt, tyk røg udviklede sig i bygningen.

GH Wood laver blandt andet plankeborde, og ilden fik hurtigt fat i både materialer og hele bygningen.

- Som i kan se nu, er branden langt fra slukket, sagde Kathrine Jensen klokken 10.16 og talte seks brandbiler på stedet.

- Blæsten gør det formentlig forholdsvis svært at få branden under kontrol, siger Fredericia Dagblads reporter Kathrine Jensen.

Bygningen på Vesterballe er ny. GH Wood rykkede ind i den nyopførte bygning i oktober 2018, og så sent som i lørdags åbnede virksomheden Car Next i bygningen, hvorfra de sælger brugte biler.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Kultur For abonnenter

Ny film om Jan Grarup: - Vi skal nok klare det

Film: I udkanten af flygtningelejren er en lille dreng klatret op i toppen af et nøgent træ. Det ser nærmest brændt ud. Fra træets top spejder han over landskabet. Måske langt ud over lejrens grænser. Sorgen, isolationen og tragedien er håndgribelig. Men der er også noget andet. Et håb. En drøm. Hvad føler drengen? Hvad tænker han mon på? Fotografen bag billedet er fotojournalist og fotokunstner Jan Grarup, som dokumentaristen Boris Benjamin Bertram og hans filmhold følger gennem den svære tilværelse med hverdagen med familien og jobbet som krigsfotograf midt i verdens brændpunkter som yderzoner. Grarup er en mester til at fange tragedien, fortvivlelsen og grusomheden. Og samtidig emmer hans billeder af empati for de katastroferamte. - Vi er utrolig gode til at ødelægge og påføre hinanden smerte. Men noget jeg ofte ser, er vores utrolige evne til at passe på hinanden i en verden, der styrter sammen, fortæller Grarup om et fotografi af et kærestepar, der vader gennem en bys krigshærgede ruiner. Pigen iført hvide, højhælede sko og kjole. Dokumentationen af katastrofer og begivenheder fra verdens konflikter er i sig selv vigtig, men under den grusomme, hårdtslående overflade kommer fotografierne på en medfølende facon til at handle om menneskets evne til at finde en vej gennem svære tider. Om lyset på den anden side af mørket. Bertrams nærgående, kontrastfyldte og fine dokumentarværk ”Krigsfotografen” synes at afspejle den samme dobbelthed. Det er ikke kun en film om en af vores dygtigste fotokunstnere og hans betagende og rystende billeder fra fotojournalistikkens frontlinje. Det er en film om mennesker og svære tider. Både foran kameraet. Og bagved.

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce