Annonce
112

Brandfolk kæmpede 14 timer mod flammerne: Politiet har fundet formodet brandårsag

Da indsatsleder Per Møller Jensen ankom og overtog som indsatsleder ved 23-tiden, var der stadig gang i ilden, mens dens muligheder for at sprede sig var blevet forhindret. Den var under kontrol. Foto: Mia Harm Madsen
Efterslukningen af den voldsomme gårdbrand i Asperup, der opstod lørdag aften, stoppede søndag morgen klokken otte. Dyr eller mennesker kom ikke til skade, men flere af gårdens længer har fået store skader.

Asperup: I omkring 14 timer var brandfolk i gang med sluknings- og efterslukningsarbejdet af branden, der opstod i en gård i Asperup lørdag aften ved 18-tiden. Det fortæller Per Møller Jensen, der er indsatsleder hos Trekantbrand og overtog ved 23-tiden.

- Vi kørte hjem klokken otte i morges med de sidste køretøjer. Da jeg overtog var branden under kontrol, så vi har brugt det meste af natten på efterslukningsarbejde. Vi har stille og roligt fået os arbejdet igennem sammenstyrtede bygninger og sikret, at alt ild var slukket, siger han.

Både brandvæsen og politi var massivt til stede, og Trekantbrand fik hjælp fra mandskabet i Middelfart og Fredericia. Der blev brugt fire autosprøjter, fem tankvogne, en redningskran og droner. Ved 23.30-tiden blev flere af de ekstra mandskaber sendt hjem. Sammen med Beredskabsstyrelsen, seks brandfolk, en lift fra Middelfart-stationen og en sprøjte fra Ejby-stationen arbejdede Per Møller Jensen med slukningsarbejdet igennem natten.

Der var ingen dyr eller mennesker på gården. Men allerede kort efter, at ilden var opstået, havde den spredt sig og første længe styrtede sammen stykke for stykke med høje brag. Ilden åd sig også videre til gårdens to andre længer. Angiveligt spredte ilden sig så hurtigt på grund af vejret, fortalte Trekantbrand til Fyens Stiftstidende lørdag aften.

- Ilden har spredt sig enormt hurtigt, da der har været vind i aften, fortalte Casper Christensen, der er operationsleder ved Trekantbrand.

Det var forbipasserende, der så flammerne og anmeldte branden. Foto: Mia Harm Madsen

To længer brændt ned og vandskade

Søndag formiddag lyder meldingen fra indsatsleder Per Møller Jensen, at ud af de i alt seks ladebygninger, gården har, er to brændt helt ned og én har fået vandskade.

- Tre er blevet reddet. Stuehuset er også gået helt fri, da det ikke var forbundet med de brændende bygninger, siger han.

Ved gården vil der stadig kunne være lidt røg, der stiger op fra de nedbrændte bygninger søndag. Det er varme mursten, der ligger og damper, fortæller indsatslederen.

- Vi har gravet hele natten, og vi regner stærkt med, at vi har fået alt gravet ud. Med en bygningsbrand af den her størrelse vil der altid være mursten, der ligger og damper, siger Per Møller Jensen.

Det er angiveligt en tur i haven, der har startet branden. Det oplyser vagtchefen hos Fyns Politi, Lars Thede.

- Vi formoder, at det er en ukrudtsbrænder, siger han og beretter, at de får mange meldinger om brande på grund af ukrudtsbrændere i maj og sommermånederne.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce