x
Annonce
Middelfart

Voldsom regn skaber 'usædvanlige' forhold: Det skal du være opmærksom på, når du færdes i den regnvåde natur

Natur- og miljøchef ved Middelfart Kommune Hanne Laursen opfordrer alle til at være forsigtige i naturen, nu hvor der er kommet så meget regn. Foto: Jonathan Møller Nielsen.
Det er ikke kun ved klinterne, man skal passe på i disse regnfulde dage. Man gør også klogt i at være opmærksom på blæsten, inden man går i skoven.

Middelfart: Den vådeste februar nogensinde målt i Danmark er ved at gå på hæld. Marker, huse og veje står under vand, og mandag er Gals Klint ved Hindsgavl blevet spærret af på grund af fare for skred.

Hanne Laursen, natur- og miljøchef ved Middelfart Kommune kalder forholdene for "usædvanlige", og det betyder, at man skal tage sine forholdsregler, når man færdes i naturen. For der kan være steder, hvor det kan være risikabelt at gå.

- Vi gør, hvad vi kan, for at spærre af, hvor vi opdager, der kan være noget, men vi kan jo ikke garantere 100 procent, så det er ens eget ansvar at holde øje med, hvor man færdes og have respekt for, at tingene ikke er, som de plejer at være, siger hun.

Det er særligt ved skrænter og klinter, man skal passe på. Der kan være begyndende skred, og Hanne Laursen opfordrer alle til at holde øje med revner i jorden de steder.

Annonce

Sig til, hvis du opdager noget

Men det kan også være en god idé at tage mål af vejrforholdene, inden man går en tur i skoven.

- Fordi det er så usædvanlig vådt i jordbunden, så står træerne ikke så godt fast, som de ellers ville gøre. Så der skal man se sig for med hvor meget det blæser, inden man går ind i skoven, siger natur- og miljøchefen.

Hanne Laursen opfordrer også alle til at henvende sig til kommunen, hvis man opdager en potentielt risikabel situation som for eksempel revner i jorden ved en klint. Alternativt kan man gøre opmærksom på det gennem Facebook, hvilket var tilfældet med Gals Klint.

- Bare man gør opmærksom på det, for så gør man jo det bedste for at sikre sine medborgere, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Fredericia

Tøjhuset tøver med aflysninger: Venter på præcisering

Annonce