Annonce
Kultur

Voldsomme sager sætter spor i anklageren - to mænd har han buret inde på livstid

Som det brede udvalg af mikrofoner indikerer, trak ubådssagen stor interesse i flere lande. Anklager Jakob Buch-Jepsen orienterer pressen foran Københavns Byret i forbindelse med sagen mod Peter Madsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Annonce

I sine 16 et halvt år som anklager har Jakob Buch-Jepsen ført sager mod nogle af samfundets værste elementer og stillet dem til ansvar for deres ugerninger ved de danske domstole.

Foruden drab spænder sagerne over blandt andet brand, terror og overgreb mod børn.

Utallige sager har en karakter, der gør, at de har fyldt meget og sat spor både fagligt og menneskeligt, og det er derfor svært at sige, hvilke der har haft størst betydning, siger han.

Men det er lidt usædvanligt at få en livstidsdom igennem, mener Jakob Buch-Jepsen. Den type sager havde han to af inden for et år, og det er også de to, der umiddelbart har fyldt mest for ham.

1. Ubådssagen

- Der er ingen tvivl om, at ubådssagen har fyldt meget på grund af den meget bestialske karakter og den uhyggelige drejning, sagen tog, da det kort efter 21. august 2017 (den dag, Kim Walls torso blev fundet, red.) stod klart, at vi også stod med et sexuelt motiv.

Peter Madsen blev efterfølgende idømt fængsel på livstid.

2. Trippeldrabssagen

I maj 2007 fik Jakob Buch-Jepsen en højtstående rocker idømt livstid for drabet på tre unge mænd.

- Det var ekstremt tungt at stå med en sag, hvor tre ganske unge mænd fuldstændig meningsløst blev frarøvet livet på en bestialsk måde, mens de lå og sov. Deres mødre var til stede under hovedforhandlingen i retten, og det påvirkede mig meget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia HK

FHK-cheftræner var stolt og nedslået på en og samme tid - men mest nedslået

Coronavirus

Live: Sundhedsmyndigheder vil anbefale obligatorisk brug af mundbind i offentlig transport

Fredericia

FHK er fortsat skadesramt: Fire mand er ude, og én er ikke på toppen

Annonce