Annonce
Fredericia For abonnenter

Vorherre og Herluf har haft et fint samarbejde: 95 år og passer på hustru, hus og have

Herluf Thing, Fredericia, 95. Han kører bil (ab 1963 altid Saab) og har lige fået fornyet kørekortet, til han fylder 110. Herluf Thing passer også huset siden 1968 på Annavej, han holder haven og tager sig kærligt af sin hustru, Gerda, som ikke har det så godt mere. Selv er han helt frisk og skarp. Her sidder Herluf på sit kontor. Bemærk mapperne på hylden. Den tidligere mangeårige generalsekretær og soldaterhjemsleder i KFUMs Soldatermission har samtlige numre af missionens blad Soldatervennen. Foto: Peter Leth-Larsen

Tidligere generalsekretær i KFUMs Soldatermission, Herluf Thing, Fredericia, er lige fyldt 95. Han kan snildt få hjælp af kommunen, men behøver den ikke. Gud og livet har givet ham et godt arbejde og et stærkt helbred.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce