Annonce
Fredericia

Vrede i Vesterbrogade: Virksomheder føler sig tromlet ned

Fotograf Helle S. Andersen har atelier i Vesterbrogade, hvor hendes kunder møder op. De skal finde parkering et stykke fra butikken, når Vesterbrogade fra januar og otte måneder frem bliver lukket på grund af gravearbejde. Hun er ikke tilfreds med den information de erhvervsdrivende har modtaget og så sammen med naboerne gerne, at arbejdet blev udført hurtigere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Frem til august næste år kan erhvervsdrivende omkring Vesterbrogade se frem til at miste omsætning på grund af Fredericia Spildevands nedgravning af nye spildevandsrør. Allerede nu har de mærket konsekvenser af lukningen af Strandvejen, og de frygter yderligere tab, når kryds og Vesterbrogade skal graves op. De kræver tempoet sat op.
Annonce

Fredericia: Det har kostet omsætning og kommer til at koste yderligere, når de erhvervsdrivende omkring Vesterbrogade skal se gaden gravet op i månedsvis. De er vrede og frusterede over håndteringen fra Fredericia Spildevands side.

- Vi havde intet hørt, før vi fik et brev med posten den 12. juni, hvor vi ugen efter var inviteret til et møde. Mødet var foranlediget af Business Fredericia, selv om det burde have været Fredericia Spildevand, der af sig selv havde indbudt, siger fotograf Helle S. Andersen, som har atelier i Vesterbrogade.

Et par huse derfra har bagermester Bjarne Wetche sit bageri og butik, og han er mildt sagt ikke tilfreds.

- Vi havde inden mødet hos spildevand bedt om, at der kunne være en person tilstede, som kunne træffe beslutninger. Det vil sige folk fra bestyrelsesen og fra kommunen. Men da vi mødte op, var der alene den projektansvarlige fra spildevand, to mand fra entreprenøren og en konsulent. Vi kunne komme af med vores frustrationer, men det er klart, at de personer blot gør deres arbejde, siger Bjarne Wetche og Helle S. Andersen.

Fredericia Dagblad har haft kontaktet formand for bestyrelsen Lars Ejby Petersen (S), men han er på ferie.

Vi mener, at man af hensyn til, at det er byens store indfaldsvej bør udføre arbejdet hurtigere end det nu er planlagt. Man bør arbejde i tre-holds skift på Vesterbrogade.

Fotograf Helle S. Andersen og bagermester Bjarne Wetche

Annonce

Forstår ikke regnestykke

Efterfølgende har de været rundt hos de erhvervsdrivende i Vesterbrogade, som ikke kendte til mødet, og som ikke har fået orientering fra spildevand.

- Det burde jo ikke være os, der tager fat i alle dem, der bliver ramt. Det burde selvfølgelig være Fredericia Spildevand, som sørgede for i god tid at orientere, når de går i gang med så omfattende et projekt, siger Helle S. Andersen.

- Men rørene skal skiftes, så hvordan mener I, at det skulle være grebet an?

- For det første skulle vi have været inddraget langt tidligere. Vi har fået at vide, at vi jo bare kunne have kommet med vores indvendinger tidligere, men hvordan i al verden skulle vi kunne det, når vi intet vidste? Vi mener, at man af hensyn til, at det er byens store indfaldsvej, burde udføre arbejdet hurtigere, end det nu er planlagt. Man bør arbejde i tre-holds skift på Vesterbrogade, siger de.

Det blev afvist på mødet med spildevand.

- Begrundelsen var, at det havde man ikke råd til, men man har åbenbart råd til som kommune at trække et projekt så længe, at det resulterer i, at virksomheder må fyre folk. Det giver ikke mange point i de erhvervsmålinger, som man gerne vil være i toppen af, siger Bjarne Wetche.

De sammenligner situationen med den butikkerne i Middelfart har oplevet ved lukningen af den gamle Lillebæltsbro.

Annonce

Fik afværget julelukning

Som tidsplanen tegner nu, vil gravearbejdet fortsætte frem til krydset Vesterbrogade-Indre Ringvej til november.

- Deres plan var at grave krydset op i november-december, men det fik vi da forpurret. Det bliver først sat i gang til januar, men derfra vurderer de, at det vil tage seks-otte måneder at blive færdige, siger Helle S. Andersen.

Til den tid vil der være spærret for trafik, mens Bjarne Wetche har fået lovning på, at man vil hjælpe ham med at få de ugentlige leverancer af varer bragt til døren.

- Det kan ikke undgå, at det også kommer til at påvirke handlen i den indre by, siger Helle S. Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce