Annonce
Middelfart

Workshop: Rotary vil redde Middelfarts handelsliv

Brobygning Middelfart og Fyens Stiftstidende har tidligere holdt gå-hjem-møde om situationen i byens handelsliv. Det satte en masse nye tiltag igang. Foto: Peter Leth-Larsen
30 medlemmer af Middelfart Rotary Klub holder workshop på fire forskellige adresser med det formål at komme med indspark til nye tiltag for at få fyldt de tomme butikker i Middelfart. Målet er 10 gode forslag, der endnu ikke er tænkt på.
Annonce

Middelfart: En bykerne skal være fyldt med liv, aktiviteter og handel. Masser af handel. Derfor duer det ikke, at der i øjeblikket er en del tomme butikslokaler i Middelfarts gågade. Det mener Middelfart Rotary Klub, der mandag 20. januar på en såkaldt "kaminaften" sætter byens handelsliv under lup med det klare formål at komme med en række nye løsningsforslag.

- En by uden en aktiv handelskerne er ingen by, og det er nu, vi skal handle. Brobygning Middelfart har allerede sat gode ting igang, og avisen har også gjort sit, men vi tror på, at vi kan finde på tiltag, der ikke er tænkt på endnu, siger Flemming Lange, der er formand for medlemsudvalget i Middelfart Rotary Klub.

Faktisk er det målet for rotarianerne at overrække Brobygning Middelfart-direktør Lene Lawaetz en liste med hele 10 nye forslag til, hvad der sætte skub i den lokale handel.

- I Middelfart Rotary Klub sidder medlemmer med vidt forskellig baggrund. Nogle er aktive i detailhandlen i dag, mens andre som jeg selv har en baggrund i bankverdenen. "Kaminaftenen" er et traditionelt indslag i vores årskalender. Èn gang om året tager vi et emne op, som vi debatterer hjemme hos medlemmer privat. 30 medlemmer har meldt sig til, så vi har delt os ud på fire forskellige adresser. Her får medlemmerne præsenteret forskellige rapporter om detailhandlens udvikling - også lokalt i Middelfart. Dertil får de udleveret nogle af de artikler, Fyens Stiftstidende har skrevet om emnet, og så tager vi udgangspunkt i det, når der skal nye løsninger på bordet, fortæller Flemming Lange.

Flemming Lange fra Middelfart Rotary Klub - her fotograferet ved en tidligere lejlighed sammen med politikeren Søren Gade, der var på besøg i klubben - har stået for at arrangere en intern workshop om Middelfarts handelsliv. Privatfoto
Annonce

Mødes med Brobygning Middelfart

Når "kaminaftenen" er slut, bliver referaterne fra de forskellige kaminmøder skrevet sammen, og herefter præsenteres de 10 bedste forslag for Lene Lawaetz på et medlemsmøde 23. marts.

- Vi har ingen ambitioner om alene at kunne redde handlen. Men vi håber at kunne bidrage med gode løsninger og måske inspirere andre til at gøre noget lignende. Vi må og skal redde handelslivet, siger Flemming Lange.

Det glæder brobygningsdirektør Lene Lawaetz.

- Det er et fantastisk tiltag, som jeg er spændt på at se resultatet af. Flemming Lange deltog jo i gå-hjem-mødet, der satte gang i hele den her proces, så han er godt orienteret om, hvad der er sket indtil nu. Kommer de med 10 nye idéer, så topper jeg den med et ønske om, at de vil benytte deres store netværk til at lede efter mennesker, der har lyst til at føre nogle af idéerne ud i livet - måske som forretningsdrivende i Middelfart, siger Lene Lawaetz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce