Annonce
Sport

Yvonne vil skrive dansk OL- og boksehistorie

Yvonne Bæk Rasmussen vil skrive historie som første danske kvindelige bokser ved OL. Foto: Dorte Adelfred.
- Jeg går efter at blive første danske kvinde ved OL i boksning, og jeg går efter guldet i Tokyo, siger Yvonne Bæk Rasmussen.
Annonce

Vejle: - Jeg vil skrive historie. Jeg vil være første danske kvinde ved OL i boksning, men jeg går også efter at vinde OL-guld.

Yvonne Bæk Rasmussen, 38-årig bokser fra BK Wedala, går efter at slutte sin karriere helt på toppen.

- Jeg tror på mig selv, og jeg tror, jeg kan vinde over dem alle sammen. Jeg er ikke bange for nogen, og hvad har jeg at miste? Jeg kan blive bortdømt, men hvis man ikke sætter sig store mål, når man dem heller ikke, siger Yvonne Bæk Rasmussen.

Yvonne vandt sølv ved europamesterskaberne i 2005 og har to bronzemedaljer fra VM og EM.

- To gange tabte jeg til den russiske verdensmester, mens jeg tabte til en franskmand ved EM. De er begge holdt op med at bokse, så dem løber jeg ikke ind i igen, siger Yvonne Bæk Rasmussen.

- Der er en stærk finne Elena Gustafson, jeg kan komme til at møde, men jeg tror, jeg kan vinde over hende. Der er en stærk tyrkisk bokser. De øvrige kommer fra Taipei, Kina, Ukraine, Rumænien, Hviderusland, Kasakhstan, Algeriet, Nigeria og Sierra Leone, siger hun.

Yvonne Bæk Rasmussen stiller op i weltervægt. Her er der 18 deltagere i Tokyo. Der kommer fem fra Europa, fire fra Asien, tre fra Amerika, to fra Afrika og fire fra opsamlingen i Paris.

- Der kommer fem boksere fra Europa med fra kvalifikationsstævnet i London i marts, og her skal jeg med. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg kommer, siger hun.

Når de 14 af de 18 boksere er fundet, mødes alle de kandidater, der ikke har kvalificeret sig, i Paris for at bokse om de fire sidste pladser. Her er det umuligt at vide, om det er europæere eller afrikanere, der slår sig igennem.

Hun har mødt alt, hvad man kan møde i denne del af verden, bl.a. en enkelt gang Cecilia Brækhus, der er ubesejret verdensmester.

Jeg er ikke bange for nogen, og hvad har jeg at miste? Jeg kan blive bortdømt, men hvis man ikke sætter sig store mål, når man dem heller ikke.

Yvonne Bæk Rasmussen.

Annonce

Træner med drengene

Yvonne Bæk Rasmussen træner med drengene i BK Wedala og på kraftcentret i Vejle.

- Jeg får meget ud af at træne med Nikolai og Sebastian Terteryan. De er lynhurtige, og de kan en masse. Kvinder går lige ud, når de bokser. Drengene kan en masse finesser, som jeg også lærer, og det er mit våben, når jeg bokser mod kvinder.

- Alderen er en fordel for mig. Jeg er meget bedre nu, end da jeg var ung. Det skyldes dels rutine, dels den ro, jeg har fået. I gamle dage gik jeg alt for meget op i, om jeg vandt. I dag ved jeg, at mit guld er derhjemme i form af min familie og mine to børn, så hvis jeg taber, tager det kun et kvarter. Så er jeg frisk igen, siger hun.

I denne uge er hun til en international bokseturnering i Tyrkiet.

Yvonne Bæk Rasmussen fylder 40 år 3. april 2021. Det betyder, at hun falder for aldersgrænsen til at bokse, men det betyder ikke, at hun stopper. Efter 154 kampe, 10 danske mesterskaber og et hav af andre mesterskaber i almindelig boksning skifter hun til MMA, som hendes mand dyrker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Retfærdighed for seniorer

Annonce