Drikkevandet fra dette vandværk skal koges

Vand fra Tiufkær Vandværk skal koges før brug. Arkivfoto

Drikkevandet fra dette vandværk skal koges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk i Tiufkær skal koge vandet. Vandværket har fundet coliforme bakterier i vandet.

Tiufkær: 48 husstande er tilknyttet Tiufkær Vandværk, og det gælder for alle 48 husstandes vedkommende, at vandet ikke må drikkes, før det er blevet kogt.

Vandværket har nemlig fundet spor af coliforme bakterier i vandet, og derfor anbefaler embedslægen, at vandet bliver kogt før brug. Og det gælder om, at vandet spilkoger mindst et minut før brug. Hvis man bruger elkedel, skal man koge vandet op to gange med to til fem minutters mellemrum.

Hos Tiufkær Vandværk er man i gang med at finde frem til, hvorfor der coliforme bakterier i vandet.

- Vi fik meldingen fredag, og vi er i fuld gang med at finde kilden til forureningen, men vi har endnu ikke fundet frem til, hvor og hvordan forureningen er opstået, lyder det fra Rita Skak, der er formand for det lille vandværk.

Kog vandet
Ifølge embedslægen skal vandet skal spilkoge i et helt minut. Hvis du bruger elkedel, skal du koge vandet op to gange med to til fem minutters mellemrum. Du kan uden problemer drikke afkølet, kogt vand.Brug også afkølet kogt vand, når du skyller grøntsager og børster tænder. Og der skal afkølet kogt vand i kaffemaskinen, fordi temperaturen her ellers ikke kommer højt nok op.

Til gengæld kan du bruge vandet fra hanen, når du koger kartofler, pasta og lignende.

Du kan bruge din opvaskemaskine, som du plejer, men brug kogt vand, hvis du vasker op i hånden. Brug også kogt vand, når du tørrer køkkenbordet af og gør rent andre steder, hvor du håndterer madvarer.

Ikke stor risiko

Nu kan det være, at folk er kommet til at drikke af forurenet vand, inden målingen fredag viste spor af de uheldige bakterier, men ifølge Vejle Kommune skal man ikke have de helt store bekymringer.

- Hvis du er kommet til at drikke vandet direkte fra hanen, er risikoen for at blive syg meget lille. Føler du dig dårlig, skal du kontakte din egen læge, lyder det i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune.

Coliforme bakterier er en stor gruppe bakterier, der findes naturligt i jord, forrådnede planter og overfladevand, men ikke i drikkevand. Bakterierne er derfor som regel ikke sygdomsfremkaldende, men trives de samme steder som sygdomsfremkaldende bakterier. De er tegn på forurening, og det er derfor, at man straks opfordrer folk til at koge vandet først.

I vandet fra Tiufkær Vandværk er der fundet 35 pr. 100 ml Kravet til drikkevand er 0 pr. 100 ml.

Venter på svar

Vandværket har bestilt nye prøver af vandet.

- Vi håber selvfølgelig, at vi får svar så hurtigt som muligt, og så må vi tage det derfra. Brugerne af vandværket vil løbende blive orienteret og få direkte besked, når vandet igen kan drikkes, lyder det fra Rita Skak.

Drikkevandet fra dette vandværk skal koges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce