Jagtforening vil jage et bestemt dyr nat og dag

Mårhunden er egentligt ganske sød at se på, men den er en invasiv art, som gør skade i den danske natur, og derfor må den skydes året rundt. Og døgnet rundt. Arkivfoto

Jagtforening vil jage et bestemt dyr nat og dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mårhunden er ikke velkommen i den danske natur, og hos Gauerslund og Omegns Jagtforening intensiverer man nu indsatsen for at få de altædende dyr skudt.

Gauerslund: Det ligger helt fast, at der på Børkop-halvøen findes mårhunde, for sidste år blev der nedlagt omkring ti nær Viuf Skov, og de er ligeledes blevet spottet flere steder. To af de spottede dyr var endda igang med at parre sig lige foran et vildtkamera.

Så mårhunden er her, og den skal kigge sig gevaldigt over skulderen, for seks medlemmer af Gauerslund og Omegns Jagtforening er udvalgt til at være ekstra opmærksom på, at mårhunden som race helt skal fjernes fra den danske natur.

- Mårhunden må jages dag og nat og hele året rundt. Det er ikke et dyr, vi vil have i landet, og derfor sætter vi ekstra hårdt ind mod den, siger Regnar Thyrsted, der er formand for jagtforeningen.

Mårhunden er et halvstort dyr, der bevæger sig rundt om natten, så den er ikke helt nemt at opdage. Men sporene efter den kan være tydelige.

- Den spiser stort set alt, og den kan nærmest rippe et område for æg fra jordrugende fugle, padder, mus og så videre. Den har ingen stopklods, men spiser bare snart alt, hvad den kommer i nærheden af. Derfor er den på ingen måde velkommen, siger han.

Invasive arter
  • Mårhunden er oprindelig fra Asien, og har intet at gøre i den danske natur, men er kommet hertil med hjælp fra mennesker. Den er derfor det, man kalder en invasiv art.
  • Det placerer mårhunden i samme kategori af dyr og planter som blandt andet den iberiske snegl (dræbersneglen), rynket hybenrose, kongekrabben og amerikansk skarveand.

Ikke skudt nogen endnu

Desuden er en mårhund et dyr uden naturlige fjender, og den formerer sig med stor hast, så landets jægere må hellere end gerne skyde dyret med den kraftige pels og skarpe tænder.

- To dyr kan blive til mange dyr på kort tid, så det er vigtigt, at vi holder bestanden nede. Ja, helst helt fjerner den fra vores natur. Den er kommet til på unaturlig måde, og den skal ikke være her, for den er skadelig for vores naturlige dyreliv, siger Regnar Thyrsted.

Hos Gauerslund Jagtforening har man dog endnu ikke skudt en mårhund, trods en ihærdig indsats.

- Men vi ved, de er her. Vi har to vildtkameraer i området, og et kamera stående på et område tæt på et af vores kameraer har taget billeder, hvor to mårhunde, der parrer sig. Der er også steder, hvor der er taget æg og ællinger fra ænder og andre dyr, og hvor mårhunden er hovedmistænkt, men det kan dog være andre dyr, siger formanden, og forklarer, at foreningen også har stillet fælder op på strategiske steder.

Mårhunden og vildsvinet er de eneste vildt, der må skydes året rundt og dag og nat.

Jagtforening vil jage et bestemt dyr nat og dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce