Kirsten blev ramt af stress: Det var så slemt, at min datter troede, jeg skulle dø

Kirsten Vinding fra Brejning holder en temaaften i Høll. Temaet er stress og trivsel. Foto: Jørgen Flindt

Kirsten blev ramt af stress: Det var så slemt, at min datter troede, jeg skulle dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirsten Vinding fra Brejning er stresscoach, og hun holder torsdag den 25.oktober en temaaften om stress. Og forebyggelse af stress. Hun blev selv ramt så hårdt af stress, at hendes krop nærmest stoppede med at virke.

Brejning: Hun var i midten af 30'erne, gift, mor til to og salgsleder. Og det kørte bare derudad. Indtil stopknappen blev trykket ned med voldsom kraft.

Den nu 62-årige Kirsten Vinding blev dengang ramt af stress, og det var ikke bare i småtingsafdelingen.

- Jeg blev ramt. Sådan lige pludseligt. Der havde bestemt været mange signaler forinden, men dem fangede jeg ikke, og så sagde min krop stop. Jeg var totalt lammet, minus min højre arm, og jeg kunne ikke trække vejret, så der lå jeg foran min familie og gispede efter luft, siger hun.

Selvfølgelig vidste hun, at noget var helt galt, men ikke hvad. Mange tanker fløj gennem hovedet, men stille og roligt fandt man frem til, at hun var ramt af stress.

Og stress rammer ikke kun en selv. Familien var blevet ligeså hårdt ramt. På en anden måde.

- Jeg blev ramt af stress et par måneder før, vores søn skulle konfirmeres, og da vi et par år efter skulle holde konfirmation for min datter, fik det ligesom tankerne om min stress til at vende tilbage hos min datter. Hun fortalte mig, at hun mindedes sin brors konfirmation, som den tid, hvor hun troede, hendes mor skulle dø. Uha, det gør ondt i ens moderhjerte, at ens datter skulle opleve sådan noget, siger hun.

Temaaften
Temaaften med Kirsten Vinding, som finder sted Hos Torben i Høll, er torsdag den 25.oktober i tidsrummet 19 til 21.Det koster 125 kroner at deltage per person, hvilket er inklusiv kaffe og kage.

Man skal tilmelde sig til Kirsten Vinding på 23119115 senest tirsdag den 23. oktober.

Ny vej i livet

Efter en sygdomsperiode valgte Kirsten Vinding at fortsætte sit arbejde.

- Jeg elskede jo mit job, og efter et stykke tid forsatte jeg med mit arbejde. Det gik fint, men ti år efter første omgang af stress, kunne jeg genkende symptomerne. De var der atter, men denne gang forstod jeg symptomerne og valgte at lytte. Jeg stoppede med mit arbejde, og fandt et tilfældigt og midlertidig job. Det gav ro, og det var vigtigt for mig, siger hun.

Dermed var i hun i midten af 40'erne, og hun vidste, at hun skulle finde en ny vej i livet.

Blev coach

Hun valgte at sætte fokus på det emne, hun selv havde haft så tæt på sig. Stress. Hun har i dag et ID Lifecoach Certificat hængende på væggen, som bevis på, at hun har dygtiggjort sig i bekæmpelse af det udbredte problem. Det er både hendes egne erfaringer og hendes tillærte viden, der danner grundlag for hendes virksomhed Vinding Coaching.

- Vi går selv med nøglen til den succes, vi ønsker i livet. Min interesse for livet, og det individuelle menneskes sind og sjæl, hænger meget sammen med min overbevisning om vores egen nøgle til succes. Derfor brænder jeg for at hjælpe andre, til at få den succes de ønsker, siger hun, og forklarer, at der ikke er noget hokus pokus i coaching.

- Det er spørgeteknikker, øvelser og modeller, siger hun.

Temaaften i Høll

Og så er det samtaler, hvilket som regel sker under fire øjne, men torsdag den 25. oktober vil afprøve en ny måde.

- Jeg arrangerer for første gang en temaaften om stress og trivsel. Den henvender sig først og fremmest til alle, der har stress, eller som mærker symptomer på det, eller bare gerne vil vide, hvordan det kan forebygges. Der er så mange ting, man kan gøre, og det vil jeg komme ind på i løbet af arrangementet, hvor der selvfølgelig også er mulighed for at stille spørgsmål og bringe emner op, siger hun.

Temaftenen finder sted i den gamle købmandsbutik i Høll, der nu er blevet til café og mødested. "Hos Torben" hedder den.

- Det er et meget oplagt sted for sådan en aften. Det er et venligt sted i en flot natur. Der er bestemt ikke noget stressende over stedet, siger hun og smiler.

Kirsten blev ramt af stress: Det var så slemt, at min datter troede, jeg skulle dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce