Når 950 børn og voksne danser "ååååh boogie-woogie woogie"

Eleverne på Englystskolen - og det er knap 900 af slagsen - samledes på plænen og forsøgte at komme i Guiness Rekordbog - de skulle alle danse boogie woogie. Foto: Martin Ravn

Når 950 børn og voksne danser "ååååh boogie-woogie woogie"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Englystskolen samlede 950 elever og ansatte sig en i meget, meget lang kæde. De dansede boogie-woogie. Og forsøget skal gerne få plads i Guinness Rekordbog

Børkop: Det må være den mest specielle slange, som nogen sinde har snoet sig rundt i Børkop.

850 børn og 100 voksne deltog i et rekordforsøg, da de onsdag morgen samlede sig i en lang kæde, der slangede sig gennem gange og gårde og endte ude på boldbanen.

- Vi vidste ikke, at det skulle ske, men vidste bare, at vi skulle stå klar. Det er da meget sjovt det her, og jeg har aldrig prøvet at være med til så lang en kæde, sagde en af de mange elever, Anika Skov Liin fra 3A.

 

Dronefilm
For knap en måned siden var det 5.klasserne, der skulle lave et fælles event, og det blev til en film lavet i højden.Man havde nemlig anskaffet en drone, der filmede oppefra. Så blev alle elever samlet, og de skulle forme forskellige ord, som Englystskolen samt en figur af ringe.

Det viste sig at være en større opgave at udregne, så der var ligeledes god læring i det.

Filmen kan ses på skolens hjemmeside eller via vafo.dk

Hemmelighed

Det var 2.-klasserne, der stod bag arrangementet, og det blev en stor succes.

- Sikke da en succes. Alle virkede jo til at gå ind i det, sagde Jonna Villumsen, der er skolepædagog og med til at planlægge sammen med 2.-klasserne.

- Det har jo været en hemmelighed med Guinness Rekordbog, for at det ikke skulle tage alt fokus. Og det lykkedes vist meget godt at holde det hemmeligt, sagde hun.

 

Forpligtende fællesskab

Alle deltog, og når alle gør det på Englystskolen, så det rigtig mange deltagere. Rigtig mange, der deltager i et fællesskab, og det er det, det hele handler om.

Klassetrinene får derfor hver en måned, hvor de skal finde på noget, der samler hele skolen i et forpligtende fællesskab. Det er nemlig et motto, man arbejder meget ud fra.

- Vi siger, at vi vil det forpligtende fællesskab, men det er ikke nok at sige, at vi vil. Vi skal også gøre det. Det er vigtigt, at eleverne møder den følelse af, at de er en del af noget større. Noget fælles, forklarer Dorthe Terp, der er skoleleder.

Og derfor samles årgangene en gang i måneden til en fælles begivenhed. Sidste gang lavede 5. årgang en dronefilm, og denne gang var det så boogie-woogie.

Skolelederen glæder sig over, at alle deltog. Nogle skulle måske lige have en hånd at holde fast i, men i et forpligtende fællesskab er der altid en hånd at holde fast i. Og så blev der ellers danset og skrålet.

- Der er da noget unormalt, men også fedt, at vi kan samles med gummistøvler i i knæhøj mudder og danser boogie-woogie, sagde Dorthe Terp.

Og rekordforsøget? Det skal nu tjekkes og godkendes hos Guinness Rekordbog.

Når 950 børn og voksne danser "ååååh boogie-woogie woogie"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce