Ny café er blevet en bragende succes

Dorte Dyg er medlem af bestyrelsen i Café Brejning, og hun er glad for den utrolige flotte opbakning der har været til caféen. Foto: Jørgen Flindt

Ny café er blevet en bragende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café Brejning er kommet flot fra start, og det skyldes den store opbakning, som byens borgere lægger i den café. Det forklarer Dorte Dyg, der er medlem af Brejning Cafés bestyrelse.

Brejning: Dorte Dyg. Nu har caféen været åbnet i en måneds tid. Hvordan går det med det?

- Jeg synes, det bedst kan beskrives som en bragende succes. Der er mange gæster, og så er der hele stemningen omkring stedet. Folk bakker i den grad op omkring det nye tilbud i Brejning.

Caféen er ikke en kommerciel café i den normale forstand. Der er knap 100 lokale borgere, som har skudt penge i den, og der er over 50 frivillige, der giver en tjans med bag baren og med andre gøremål. Hvad betyder det for caféen?

- Det er klart, at det giver en anden form for tilhørsforhold. Man kan godt mærke, at det ikke bare er et sted, hvor man kan samles, men det også er et sted at samles om.

Hvad er det for et sted, I har fået åbnet?

- Det er en café, som også ligner en café. Det var vigtigt fra starten, at der ikke skulle være tvivl om, at det ikke er et værtshus eller kro eller noget tredje. Blandt andet valgte vi at rykke den tidligere bar ned (caféen ligger hvor der tidligere var krostue, red), for den bar var mørk og ikke særlig caféagtig. Så der er sket mange ting med stedet, og vi er ikke helt på plads endnu, men det er nu småting, som mangler.

Hvem gør brug af caféen?

- Det er virkelig meget bredt. Børn, unge, voksne. De fleste er borgere i Brejning, men alle er selvfølgelig meget velkomne.

Og hvad laver de i caféen?

- Der er selvfølgelig dem, der kommer forbi og skal have lidt mad og noget at drikke. Eller bare lige vil droppe forbi til en kop kaffe og se, hvem der er her. Men så har det vist sig, at der er en stor mangfoldighed i aktiviterne. Blandt andet har vi holdt både Kim Larsen-mindeaften, vinsmagning og LAN-party, og der har været fyldt op til det. Snart skal der være ginsmagning og mange andre ting. Det er virkelig meget bredt.

Hvad med maden? I kan jo ikke selv lave den, så hvad gør I så?

- Som det er lige nu er der to ting på menukortet, nemlig en burger eller nachos. Det står vores nabo, Milano (pizzeria, red), for at lave. Man bestiller her i baren, og så går vi ind til dem, som så laver maden, som så kan spises hos os. Pizzaer spiser man stadigvæk hos dem. Det fungerer super godt. På sigt må der gerne være flere ting på menukortet, blandt andet også til frokost, men det arbejder vi på. Stille og roligt.

Café Brejning
Café Brejning åbnede den 14. september.Bag står en række lokale borgere. Knap 100 har valgt at støtte økonomisk, og via anparter er blevet medejere af Café Brejning, og der ligeledes er over 50 frivillige, som på skift står i baren, gør rent, ordner det administrative med videre.

Caféen er for alle, ikke kun byens borgere. Den har ikke åben hele tiden, men den har åben en del eftermiddage/aftener, samt bruges ligeledes til aktiviteter som landskamp på stor skærm, vinsmagning med mere.

Caféen har til huse i et tidligere hotel/kro.

Ny café er blevet en bragende succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce