Vi vil gerne høre mere om de personlige historier

Anna Bøtker og Maya Palen har lavet et forslag til, hvordan Museet Kellers Minde kan gøres mere interessant for unge mennesker. Blandt andet kan det ske ved at fortælle flere menneskelige historier, og ved gøre mere brug af teknologi. Foto: Jørgen Flindt

Vi vil gerne høre mere om de personlige historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brejning: Eleverne fra Fredericia Gymnasium fik også til opgave at komme med bud på, hvordan Museet Kellers Minde bedst muligt kan henvende sig til ungdommen.

- Og her tænkte vi, at det er vigtigt at fortælle mere om nogle af de mange personlige historier. Museet byder på mange ting at se på, og der er meget om Christian Keller (manden bag anstalten, red) og overlæge Wildenskov, men det vil være mere spændende at lære mere om dem, der blev anbragt der. Deres historie. Se det store i de små historier, siger Anna Bøtker og Maya Palen, der havde arbejdet med at læse sterilisations-journalen på en kvinde ved navn Petra.

Og hendes historie forestiller Anna og Maya sig, at der godt kunne laves en udstilling om. Hvis oplysningerne vel og mærke kan findes, for de skriftlige journaler og kilder fra dengang er skrevet af lægerne. Patienternes tanker og ord er der meget få af.

- Ja, vi ved faktisk ikke, om hun hedder Petra. Hendes navn skrives forskelligt i papirerne, hvilket viser, at man dengang ikke har taget de personlige skæbner helt nært, siger de to studerende, der er super glade for, at Kellers Minde nu vil kigge nærmere på de studerendes forslag om måder at formidle til ungdommen på.

- Det er nu fedt at vide, at vores idéer måske kan bruges til noget i den virkelige verden. Ikke kun på papir, siger de to unge kvinder.

Vi vil gerne høre mere om de personlige historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce