Få overblikket: Sådan oplever lægerne arbejdspresset


Få overblikket: Sådan oplever lægerne arbejdspresset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end 700 sygehusansatte læger har svaret på Lægeforeningens undersøgelse. Få overblikket over deres svar her.

1. Der er ikke ressourcer nok
Arbejdspresset på landets sygehuse går udover patienterne. Det mener størstedelen af lægerne i en ny undersøgelse fra Lægeforeningen. Arkivfoto: Scanpix

Til udsagnet "jeg oplever, at der er ressourcer nok til at give patienterne den bedst mulige behandling" svarede 19 procent af de sygehusansatte læger i undersøgelsen, at de var enten enige eller meget enige, mens 68 procent svarede, at de var uenige eller meget uenige. 12 procent var hverken enige eller uenige. En procent svarede "ved ikke".

2. Hektiske dage går ud over patienterne

I undersøgelsen svarede 78 procent, at de var enige eller meget enige i udsagnet "jeg oplever arbejdsdage, som er så hektiske/travle, at det påvirker kvaliteten af behandling og pleje", mens 12 procent var meget uenige eller uenige. 10 procent svarede enten "hverken enig eller uenig" eller "ved ikke".

3. Der er ikke læger nok

23 procent var enige eller meget enige i udsagnet "jeg oplever, at vi er læger nok til at varetage lægefaglige arbejdsopgaver på min afdeling". 65 procent var meget uenige eller uenige. 11 procent svarede "hverken enig eller uenig", og én procent svarede "ved ikke".

4. Der er sparet personale væk eller givet flere opgaver

Til udsagnet "jeg har oplevet, at der er inden for de seneste fem år er sparet personale væk eller tilført flere opgaver, så der nu er mere travlt" svarede 86 procent af de sygehusansatte læger "enig" eller "meget enig". Seks procent svarede "uenig" eller "meget uenig", mens ni procent svarede "ved ikke" eller "hverken enig eller uenig".

5. Der er ikke personale nok

16 procent var enige eller meget enige i "jeg oplever, at der er nok behandler-, pleje- og omsorgspersonale til, at vi kan give alle patienter en god og patientsikker behandling". 63 procent svarede, at de var meget uenige eller uenige. Ni procent svarede "ved ikke" eller "hverken uenig eller enig".

Få overblikket: Sådan oplever lægerne arbejdspresset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce