Nej til infrastrukturaftalen: I SF vil vi en anden vej - en grøn vej


Nej til infrastrukturaftalen: I SF vil vi en anden vej - en grøn vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Olesen, Prinsessegade 62, 1.tv, Fredericia, folketingskandidat for SF i Sydjyllands Storkreds
Billede
Debat. 

Læserbrev: Valget nærmer sig, og Lars Løkke og co. har travlt med at rasle med valgkampssablerne.

Senest har regeringen sammen med DF fremlagt deres trafikpolitiske aftale, en aftale, der er alt andet end grøn og mangler et blik for de massive klimaudfordringer, vi skal have løst.

80 pct. af initiativerne handler om veje - udvidelser og nyetableringer af veje.

Flere af projekterne vil belaste naturskønne områder, og der lægges op til flere strækninger med højere fart.

Aftalen rummer rigtig meget asfalt og endnu flere dyre snuptagsløsninger for at imødegå nogle trængselsmæssige udfordringer.

I SF vil vi en anden vej. En grøn vej. En klimapolitisk vej.

Vores største trafikmæssige udfordring handler ikke kun om trængsel. Vores største trafikpolitiske udfordring er den mængde CO2, som hver dag udledes på vores mange motorveje og i den tætte bytrafik.

En fremtidssikret løsning kræver, at vi investerer i flere letbaner, bedre tog og bedre infrastruktur omkring den kollektive trafik.

Byerne går til i trængsel, og flere kilometer asfalt får beviseligt flere biler på vejene.

SF har fremlagt et trafikpolitisk forslag, hvor vi vil bruge 50 mia. kr. på at bevæge os af den grønne vej fremfor at fortsætte bevidstløs videre af asfaltsporet.

Regeringens forslag til ny infrastruktur rummer initiativer for langt over de 50 mia. kr., som SF mener, vi skal bruge på en grøn investeringsplan.

Men hvad kan man få af grøn trafik for regeringens mange asfaltmilliarder?

Man kan få rigtig mange initiativer for at styrke infrastrukturen omkring jernbanedriften, gøre det billigere at tage toget, etablere og udbygge letbaner omkring de store byer, styrke den regionale togdrift og sikre, at timemodellen gennemføres.

Man kan gøre det langt nemmere og mere attraktivt at tage cyklen ved at investere i flere cykelstier og gøre det nemmere at skifte fra cykel til tog. Og sikre cykelstier på skoleveje, så flere børn og unge vælger cyklen.

Vælg klimavenlig trafik frem for asfalt og halvtomme motorveje. Tag det grønne valg og stem SF, når nu valgrygterne bliver til virkelighed.

En fremtidssikret løsning kræver, at vi investerer i flere letbaner, bedre tog og bedre infrastruktur omkring den kollektive trafik. Byerne går til i trængsel, og flere kilometer asfalt får beviseligt flere biler på vejene.

Nej til infrastrukturaftalen: I SF vil vi en anden vej - en grøn vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce