Sundhedsreform. Handicappede og psykisk syge er ikke tænkt med


Sundhedsreform. Handicappede og psykisk syge er ikke tænkt med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Birgit Jakobsen, Kragelund Skovvej 2, Lindved, byrådsmedlem i Hedensted, kandidat til Folketinget for Kristendemokraterne i Østjyllands Storkreds

Billede
Debat. 

Læserbrev: I Kristendemokraterne er vi bekymrede. Det er ikke godt nok, når mennesker med handicap eller psykisk sygdom nærmest bliver glemt i regeringens og Dansk Folkepartis nye sundhedsreform.

I dag findes der en række meget specialiserede tilbud, som i dag drives af regionerne. De tilbud har man valgt at tage ud af forliget og sparke til hjørne til efteråret. Det giver selvfølgelig stor utryghed hos mange beboere, brugere og ikke mindst de pårørende til brugerne af det specialiserede socialområde. Lige nu ved ingen, hvordan fremtiden bliver for de allersvageste borgere i dette land, og det er bestemt ikke godt nok.

Psykisk sygdom er også sygdom. Men desværre ser psykiatrien ud til at forblive massivt underfinansieret med sundhedsreformen. Desuden ved de praktiserende læger, som nu bliver hovedhjørnesten ifølge sundhedsreformen, for lidt om psykiatri. Det kræver specialviden.

Det er godt, at der prioriteres 30 millioner kr. årligt til at oprette flere ydernumre for privatpraktiserende speciallæger i børne- og ungdomspsykiatrien og 10 millioner kr. årligt til særligt sårbare unge. Men det forslår ingenting i psykiatrien i dagens Danmark, som gennem en årrække har været underfinansieret. Hvorfor vil man ikke sidestille fysisk og psykisk sygdom økonomisk? Det vil vi i KD.

Demokratisk kontrol er vigtigt. Både den kommunale sundhedsindsats og regionernes sygehuse skal være underlagt demokratisk kontrol. Gennem en demokratisk valgt politisk ledelse opnås et sundhedsvæsen i balance. Sundhed/sygdom er alt for vigtige emner til bare at overlade til professionelle bestyrelser. Hvem skal prioritere på vegne af dig? NEJ, lad borgerne vælge politikere til den opgave - bevar regionsrådene. Er man som borger ikke tilfreds, har man jo mulighed for at skifte politikerne ud.

Sundhedsreform. Handicappede og psykisk syge er ikke tænkt med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce