20/20-plan for Fredericia: 20 krydstogtskibe til byen i '20

Associated danish Ports har en målsætning om, at 20 krydstogtskibe vil lægge til i Fredericia i 2020. Arkivfoto: Michael Svenningsen

20/20-plan for Fredericia: 20 krydstogtskibe til byen i '20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tendensen på krydstogtområdet er flere typer af turister, som har masser af mod på autentiske oplevelser, der karakteriserer byen eller landet, de kommer til, fortæller ADP-direktør.

Fredericia: I 2017 vil otte krydstogtskibe lægge til kaj i Fredericia. Det tal håber ADP-direktør Nils Skeby vil blive mere end fordoblet om få år.

- Målsætningen er 20 anløb i 2020. Det føler jeg absolut er realistisk, siger direktør for ADP (Associated Danish Ports, red.) Nils Skeby.

Ifølge ham er Fredericias store fordel - i forhold til andre danske byer, som også gerne vil ind i krydstogtindustrien - at Fredericia allerede har et kajanlæg, som kan tage imod de store passagerskibe. Dermed skal havnen ikke ud i store anlægsinvesteringer.

Håndtering af affaldsvand

ADP er opmærksom på tendenserne inden for krydstogtturismen, så Fredericia forhåbentlig kan imødese turisternes ønsker.

- Det handler blandt andet om anløbsmuligheder. Jo lettere det er at lægge til, jo lettere er det at tiltrække rederierne, og vi har en stor vanddybde i Fredericia Havn, fortæller Nils Skeby.

En anden tendens er håndtering af affaldsvand fra skibene.

- Fra 2018 må skibene ikke udlede affaldsvand i havet. Her har Fredericia en super forudsætning for at tiltrække rederier, da vi har en af de største spildevandsanlæg lige i nærheden, og vi kan lede affaldsvandet ind i deres net, forklarer Nils Skeby.

Drømmer om et fæstningscenter

Krydstogtturismen er desuden under forandring. Tidligere var branchen kendt for at tiltrække et publikum med en velspækket tegnebog. Det ændrer sig i disse år. Nye målgruppesegmenter er på vej - også folk med lavere indkomster.

Ifølge ADP-direktøren er det vigtigt at give turisterne en autentisk oplevelse af byen eller landet, de besøger. Derfor arbejder Fredericia Teater, ifølge Nils Skeby, på en aktivitet - en form for gadeteater - på havnekajen, når krydstogtskibene lægger til. Han drømmer dog om at kunne tilbyde turisterne endnu mere.

- Vi skal udnytte vores autencitet som by og få 1849-elementet til at spille ind. Mit drømmescenarie er et fæstningscenter, siger han.

20/20-plan for Fredericia: 20 krydstogtskibe til byen i '20

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce