Åben havn: Kom helt tæt på kranføreren og dykkeren eller kom med på sejltur

ADP inviterer lørdag den 22. september til åben havn. Der er kun et begrænset antal billetter, som skal hentes på Fredericia Bibliotek. Arkivfoto: Mads Hansen

Åben havn: Kom helt tæt på kranføreren og dykkeren eller kom med på sejltur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADP byder børn og voksne velkommen indenfor hegnet på Fredericia Havn til et indblik i moderne havnedrift.

Fredericia: Kom helt tæt på kranføreren, dykkeren og få en sejltur med skibet Aventura. Havneselskabet ADP inviterer lørdag den 22. september til åben havn i Fredericia. Det er første gang siden havnens 200 års jubilæum i 2008.

- Vi synes, det var et godt tidspunkt at åbne op, for der sker så mange nye ting. Vi ved godt, byens borgere er meget interesserede i, hvad der foregår på havnen. På den her måde kan vi komme i kontakt med folk. Jo bedre indsigt, man har, jo lettere er det at forstå, hvis nogen larmer eller støver lidt, siger administrerende direktør i ADP Nils Skeby.

Til åben havn vil der være mulighed for at høre Nils Skeby fortælle mere om udviklingsplanerne for både Fredericia Havn og Taulov Dry Port.

Åben havn
Administrerende direktør Nils Skeby om udviklingen på Fredericia Havn kl.: 10, 11, 12, 13 og 14.Der er guidede rundvisninger på havneområdet kl. 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 og 14.30, hvor man blandt andet kan blive klogere på kranførerens arbejdsdag, se dykkerne i aktion og høre om sjove fund på havets bund.

Sejltur med skibet Aventura kl 10, 11.30, 13 og 14.30 fra Møllebugten.

Ved ADPs hovedkontor er der aktiviteter for børnene fra kl. 10-15.

Havnen genererer tusindvis af arbejdspladser

Fredericia Havn har gennem de seneste 200 år haft en vital betydning for lokalområdets liv, aktiviteter og beskæftigelse. Det har havnen stadig.

En oplandsanalyse viser, at Fredericia Havn skaber 21 procent af arbejdspladserne i Fredericia Kommune - svarende til 5.419 jobs. Dertil skal lægges de afledte virkninger for følgeindustrier, som i oplandsanalysen opgøres til at være 2.667 arbejdspladser. Analysen er udarbejdet i 2016 af forskere fra Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning, og den er bestilt af brancheforeningen Danske Havne. Tallene er trukket fra Danmarks Statistik.

- 21 procent af kommunens samlede beskæftigelse er en meget markant arbejdsplads i Fredericia. Det betyder, vi har et ansvar, siger Nils Skeby.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Deltagelse kræver dog en billet, som kan afhentes på Fredericia Bibliotek fra den 1. til 12. september. Billetterne uddeles efter "først-til-mølle" princippet.

Åben havn: Kom helt tæt på kranføreren og dykkeren eller kom med på sejltur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce