Cykelforretning sætter Børkop på verdenskortet

Hans Peter Knudsen med en Pinarello cykel, som er en af de specialcykler, som Børkop Cykler fører.

Cykelforretning sætter Børkop på verdenskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.Af Mimi Munch-Jensen

BØRKOP - Når der er Post Danmark rundt i Vejle, og etapen køres på Kiddesvej, lægger mange af cykelholdenes mekanikere ofte vejen forbi Børkop Cykler på Vestergade i Børkop for at få fyldt lageret op.

Cykelbutikken har nemlig specialiseret sig inden for high end-cykler, som koster op til 100.000 kroner, og Børkop Cykler er Danmarks største forhandler af de dyre cykler. Det er blandt andet det italienske mærke Pinarello, som let trækker 150 kunder til på de særlige high end-dage i forretningen.

- Der rydder vi butikken, så man kun kan se specialcyklerne. Så har vi desuden forskellige gæster, som fortæller om cyklerne, for eksempel Pinarellos direktør, fortæller Hans Peter Knudsen, medejer af Børkop Cykler.

På sådan en dag flyver direktøren til Danmark og tilbage igen på samme dag, kun for at aflægge besøg hos Børkop Cykler. Det er en del af den særlige status butikken har, som gør, at den er kendt uden for landets grænser. I dag har Børkop Cykler 14 ansatte, som arbejder i den store butik, som desuden huser et værksted, hvor de dyre cykler kan blive ombygget.

88 år med cykler

Børkop Cykler har ikke altid solgt cykler i den dyre ende at spektret. Fra butikkens start i 1928 til at ejer Lars Knudsen, Hans Peter Knudsens far, købte butikken på tvangsauktion i 1992, var Børkop Cykler en mere klassisk cykelforretning, der reparerede cykler, knallerter, haveredskaber og endda biler.

Lars Knudsen lugede ud i forretningen, så man kun beskæftigede sig med knallerter og cykler. Og da Hans Peter Knudsen blev ansat i 1998, fokuserede Børkop Cykler i stadig højere grad på high-end racercykler og mountainbikes.

- Der er ingen tvivl om, at en del af det skift var drevet af vores passion for de her cykler. Og så ville vi gerne ind på et nyt marked. Det var spændende og anderledes, husker Hans Peter Knudsen.

Forretning sat fri

I marts 2014 forlod Børkop Cykler butikskæden Fri Bikeshop, som man havde været en del af siden 2002. Konceptet med de dyre cykler passede ikke længere ind i kædens koncept, som i højere grad fokuserer på at sælge hverdagscykler. Men den slags cykler kan man altså også godt få hos Børkop Cykler.

- Vi har almindelige cykler og el-cykler. Og det tror jeg, at især de lokale glemmer engang imellem, fordi der er så stort et fokus på specialcyklerne. Men vi har alle slags cykler, slår Hans Peter Knudsen fast.

Børkop Cykler hedder nu BC Bikeshop/Børkop Cykler. Ændringen er sket, fordi forretningen i foråret lancerede en webshop, hvor man kan se hele butikkens sortiment. Og på nettet hedder man bcbikeshop.dk. Men Hans Peter Knudsen lægger ikke skjul på, at der også ligger et andet motiv bag navneskiftet.

- Vi har gået lidt og tænkt på, om forretningen skal flytte. Her er godt på man- ge måder, men parkeringsfaciliteterne er dårlige og vi kan ikke udbygge butik- ken yderligere. Så hvis vi skulle flytte, har vi nu et navn, der vil passe ind i en ny by, forklarer Hans Peter Knudsen.

Børkop Cykler holder det næste high-end arrangement i næste uge.
Børkop Cykler sælger  mange andre ting end selve cyklerne. Her en cykelsadel af hvidguld, betrukket med leguanskind. Sadlen er nr. 44 ud af 500 eksemplarer og koster 13.000 kroner. Foto: Morten Pape
Børkop Cykler sælger mange andre ting end selve cyklerne. Her en cykelsadel af hvidguld, betrukket med leguanskind. Sadlen er nr. 44 ud af 500 eksemplarer og koster 13.000 kroner. Foto: Morten Pape
Børkop Cykler rummer et værksted, hvor man tilpasser og reparerer de særlige cykler.
Børkop Cykler rummer et værksted, hvor man tilpasser og reparerer de særlige cykler.
Et af forretningens memorabilia, en trøje med den nu afdøde cykelrytter Marco Pantanis autograf.
Et af forretningens memorabilia, en trøje med den nu afdøde cykelrytter Marco Pantanis autograf.

Cykelforretning sætter Børkop på verdenskortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce